Spitalul Elias, focar de COVID-19: Sunt două secții închise temporar, 26 de angajați infectați

Dana Lascu |
Data publicării:
Alerta, coronavirus
Alerta, coronavirus

26 de angajați de la Spitalul Elias au fost depistați pozitivi la coronavirus, iar în două secții activitatea este suspendată temporar. Alte 64 de persoane așteaptă să vadă dacă sunt sau nu infectate. 

Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecții SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, Spitalul de Urgență Elias a anunțat că ia de urgență mai multe măsuri: 

1. Se suspendă activitatea de internare a pacienților în Secția clinică de neurologie, unde au fost depistați pozitivi 11 angajați, pentru o perioadă de 14 zile. Pacienții care sunt internați în prezent în secție vor fi tratați până la externare sau transferați, după caz.

2. Se limitează activitatea secțiilor chirurgicale și a Unității de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgențelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, constatând prezența noului coronavirus la 15 dintre angajați. Patologia chirurgicală care nu constituie urgență va fi rezolvată în condiții de programare, după această dată.

„Informațiile pot fi modificate în perioada următoare, având în vedere că anchetele epidemiologice sunt în curs și că sunt așteptate rezultatele altor 64 teste”, se mai a rată într-un comunicat oficial transmis redacției. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel