Spitalul Județean Reșița a primit 1,5 milioane lei pentru plata facturilor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul Județean de Urgență Reșița
Spitalul Județean de Urgență Reșița

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat alocarea a 1,5 milioane de lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, pentru plata facturilor la medicamente, utilităţi şi hrană.

Spital, Reșița. În urma rectificării bugetare, Consiliului Județean Caraș-Severin a aprobat alocarea a 1,5 milioane de lei Spitalului Județean Reșița pentru plata facturilor.

"Cei mai mulţi bani vor merge, în urma rectificării, către Spitalul Judeţean de Urgenţe Reşiţa, şi anume, 1,5 milioane lei, pentru plata facturilor la medicamente, utilităţi şi hrană. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţe Reşiţa a făcut o economie la capitolul de personal, de 500.000 lei, care se adaugă celorlalţi 1,5 milioane. Celelalte instituţii, fie au suferit reaşezări între anumite capitole de cheltuieli, fie la unele a fost suplimentat bugetul. Proiecte de hotărâre se referă, în cea mai mare parte, la bugetul propriu şi al celorlalte instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean şi este vorba de o rectificare pozitivă. Bugetul se majorează, atât la capitolul venituri, cât şi la cheltuieli, cu suma de 1,7 milioane lei. De la începutul anului şi până în prezent, bugetul a fost mărit cu peste 18 milioane lei. Dacă, iniţial, bugetul era de 265 milioane lei, în acest moment, după rectificarea aprobată acum, ajunge la 283 milioane lei", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, potrivit Agerpres.

Acesta a prezentat încasările, la partea de venituri, dar şi de cheltuielile, excedentul, atât pe secţiunea de funcţionare, cât şi pe secţiunea de dezvoltare, atât la bugetul propriu al judeţului, cât şi la bugetul centralizat al instituţiilor publice şi al activităţilor finanţate integral sau parţial din veniturile proprii.

"La nivelul judeţului, la 30 noiembrie, am avut venituri total încasate în sumă de peste 217,6 milioane lei şi plăţi totale efectuate în sumă de 170 milioane lei, de unde rezultă un excedent de 47,7 milioane lei. Pe bugetul centralizat al instituţiilor publice şi al activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii, am avut venituri totale încasate în sumă de peste 143,7 milioane lei şi plăţi de 142,6 milioane lei, ceea ce înseamnă un excedent de peste 1,1 milioane lei. Vor mai fi ceva diferenţe, până la sfârşitul anului, mai ales pe capitolul funcţionare, pentru că se vor mai consuma din bani", a mai explicat Silviu Hurduzeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel