Spray-ul nazal care te protejează de COVID-19: când se va găsi pe piață

Angela Sabău |
Data publicării:
Spray nazal   Foto: Pixabay
Spray nazal Foto: Pixabay

Un spray nazal care poate oferi o protecție eficientă împotriva virusului COVID-19 a fost dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, folosind materiale deja utilizate la oameni.

O echipă din Healthcare Technologies Institute a universității a formulat spray-ul a folosit compuși deja aprobați de organismele de reglementare din Marea Britanie, Europa și SUA. Materialele sunt deja utilizate pe scară largă în dispozitivele medicale, medicamente și chiar produse alimentare.

Acest lucru înseamnă că procedurile complexe necesare pentru a aduce un nou produs pe piață sunt mult simplificate, astfel încât spray-ul ar putea fi disponibil în comerț foarte repede.

Un studiu (care poate fi găsit aici) pre-tipărit descrie experimentele de cultură celulară concepute pentru a testa capacitatea soluției de a inhiba infecția. Au descoperit că culturile de virusuri celulare au inhibat infecția până la 48 de ore după ce au fost tratate cu soluția și când au fost diluate de mai multe ori.

Cum acționează compușii

Spray-ul este compus din doi polimeri polizaharidici. Primul, un agent antiviral numit carrageenan, este utilizat în mod obișnuit în alimente ca agent de îngroșare, în timp ce al doilea, o soluție numită gellan, a fost selectat pentru capacitatea sa de a se lipi de celulele din nas.
Gellanul este o componentă importantă, deoarece are capacitatea de a fi pulverizat în picături fine în interiorul cavității nazale, unde poate acoperi uniform suprafața și poate rămâne acolo, mai degrabă decât să alunece în jos și în afara nasului.Autorul principal al lucrării, Dr. Richard Moakes, a spus că producția în masă ar ptuea începe în câteva săptămâni.
Pulverizarea funcționează în două moduri principale. În primul rând, prinde și acoperă virusul în interiorul nasului, de unde poate fi eliminat pe căile obișnuite - fie suflarea nasului, fie înghițirea. În al doilea rând, deoarece virusul este încapsulat în învelișul vâscos al spray-ului, este împiedicat să fie asimilat de corp. Asta înseamnă că va reduce încărcătura virală în organism, dar, de asemenea, chiar și în cazul în care particulele de virus sunt transmise către o altă persoană, printr-un strănut sau tuse, acea persoană este mai puțin probabil să fie infectate cu particule de virus activ.

Previne transmiterea virusului la alte persoane

Co-autorul profesorului Liam Grover, spune: „Deși nasul nostru filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecției, iar majoritatea virușilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Spray-ul pe care l-am formulat oferă această protecție, dar poate preveni, de asemenea, transmiterea virusului de la persoană la persoană. "
Echipa consideră că spray-ul ar putea fi deosebit de util în zonele în care aglomerația este inevitabilă, cum ar fi avioanele sau sălile de clasă. Aplicarea regulată a spray-ului ar putea reduce semnificativ transmiterea bolii.
„Produse ca acestea nu înlocuiesc măsurile existente, cum ar fi purtarea măștii și spălarea mâinilor, care vor continua să fie vitale pentru prevenirea răspândirii virusului”, adaugă dr. Moakes. „Ce va face acest spray, totuși, este să adăugați un al doilea strat de protecție pentru a preveni și a încetini transmiterea virusului.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel