Spray-ul nazal SaNOtize, cel mai eficient medicament împotriva COVID-19: studii clinice

Angela Sabău |
Data publicării:
Spray nazal   Foto: Pixabay
Spray nazal Foto: Pixabay

Spraiul nazal SaNOtize, cu oxid nitric, s-a dovedit a fi cel mai eficient meicament împotrova COVID-19, după cum arată studiile clinice.

Compania de biotehnologie SaNOtize Research & Development Corp., (SaNOtize), Ashford și St Peter's Hospitals NHS Foundation Trust din Surrey, Marea Britanie și Berkshire și Surrey Pathology Services, Marea Britanie, a anunțat astăzi rezultatele studiilor clinice care indică faptul că sprayul nazal cu oxid nitric (NONS) al SaNOtize reprezintă un tratament antiviral sigur și eficient care ar putea preveni transmiterea COVID-19, îi va scurta cursul și ar reduce severitatea simptomelor și a leziunilor celor deja infectați .

Într-un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, de fază 2, care a evaluat 79 de cazuri confirmate de COVID-19, tratamentul precoce al SaNOtize pentru COVID-19 a redus semnificativ nivelul SARS-CoV-2, inclusiv la pacienții cu încărcături virale ridicate. Reducerea medie a încărcăturii virale în primele 24 de ore a fost de aproximativ 95%. În termen de 72 de ore, încărcătura virală a scăzut cu mai mult de 99%. Majoritatea acestor pacienți au fost infectați cu varianta din Marea Britanie, care este considerată o variantă de îngrijorare. Nu au existat evenimente adverse de sănătate înregistrate în studiul din Marea Britanie sau în peste 7.000 de tratamente autoadministrate administrate în studiile clinice canadiene anterioare.

NONS este singurul tratament terapeutic nou demonstrat până acum că reduce sarcina virală la om, care nu este un tratament cu anticorpi monoclonali. Anticorpii monoclonali sunt foarte specifici, costisitori și trebuie administrați intravenos într-un cadru clinic.

„Mă aștept ca acest lucru să fie un progres major în lupta globală împotriva impactului devastator asupra omului al pandemiei COVID-19”, a spus dr. Stephen Winchester, consultant medic virolog și investigator șef al acestui studiu clinic NHS. „Acest spray nazal portabil simplu ar putea fi extrem de eficient în tratamentul COVID-19 și reducerea transmiterii ulterioare”, a mai spus el, potrivit businesswire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel