Stetoscop inteligent, va putea detecta COVID-19 din respirație

DCMedical Team |
Data publicării:
Medic
Medic

Un stetoscop care folosește inteligență artificială va putea detecta COVID-19 în sunetul respirației pacientului și este în etapa finală de realizare.

Cercetători de la Spitalul Universitar din Geneva (HUG) sunt la un pas de a încheia realizarea unui stetoscop inteligent care va putea detecta COVID-19  prin sunetul respirației pulmonare. Procesul de creare a stetoscopului digital inteligent - denumit ''pneumoscop'' de către medicul care l-a conceput, Alain Gervaix - a început în anul 2017, atunci cu obiectivul de a detecta pneumoniile. Dar venirea pandemiei de COVID-19 a schimbat abordarea, pentru a se reuşi de asemenea descoperirea coronavirusului în plămâni, arată surse citate de Agerpres.

Conectat la un telefon inteligent sau la o tabletă, stetoscopul este dotat cu un algoritm realizat pe baza datelor culese din sunetele pulmonare ale pacienţilor, întrucât fiecare boală sau infecţie pulmonară, indiferent că este vorba despre astm, pneumonie, bronşită sau COVID-19, face ca plămânul să scoată un sunet diferit în timpul respiraţiei.

Algoritmul, denumit ''DeepBreath'' (respiraţie profundă), a fost elaborat de Şcoala Politehnică Federală din Lausanne (EPFL), unul dintre principalele centre tehnologice în Elveţia.

Rezultatele preliminare par să indice că ''DeepBreath'' poate să descopere COVID-19 inclusiv la pacienţii asimptomatici, până în prezent detectând până la 8 din 10 cazuri pozitive la testele PCR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel