Știrile zilei în Sănătate. Răspândirea bolilor, redefinită. Medicamentele pentru slăbit, extinse. Criză de medicamente în UK

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@EyeEM
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@EyeEM

Răspândirea bolilor transmise prin aer va fi redefinită. Medicamentele pentru slăbit cuceresc o piață din ce în ce mai largă.

Autoritatea de reglementare germană a aprobat achiziția Cardior Pharmaceuticals de către Novo Nordisk din Danemarca, a declarat regulatorul într-o declarație joi. Achiziția companiei Cardior Pharmaceuticals din Hanovra, în valoare de până la 1,03 miliarde de euro ($1,1 miliarde), vine în contextul în care Novo își extinde focusul asupra terapiilor pentru diabet și pierdere în greutate pentru a include tratamente pentru bolile cardiovasculare, transmite Reuters.

Unitatea Change a UnitedHealth întâmpină probleme în procesarea unor cereri medicale

Grupul UnitedHealth a declarat joi că a rezolvat o problemă care a împiedicat procesarea loturilor de cereri medicale pentru unii clienți ai unității sale tehnologice, Change Healthcare. O soluție a fost implementată și este monitorizată pentru a asigura operabilitatea, a declarat operatorul Change, Optum, într-o declarație, confirmând înainte că problema a fost rezolvată.

Sanofi, proces de restructurare

Compania farmaceutică franceză Sanofi a declarat joi că va restructura operațiunile sale comerciale din SUA pentru vaccinuri și va reduce un număr nespecificat de locuri de muncă. Sanofi va implementa o "structură strategică de vânzări simplificată" pentru a sprijini mai bine clienții și pacienții săi, fără a divulga detalii despre schimbările care vor fi făcute, intervalul de timp și numărul de angajați afectați.

Criză de medicamente în UK

Scăderea stocurilor de medicamente în Marea Britanie în contextul problemelor de aprovizionare post-Brexit, arată datele think-tank-ului. Scăderea stocurilor de medicamente în Marea Britanie s-a dublat între 2020 și 2023, iar Brexitul probabil va "slăbi semnificativ" capacitatea țării de a gestiona problemele din lanțul de aprovizionare, conform unui raport publicat de think-tank-ul Nuffield Trust joi.

Cercetarea a constatat că companiile farmaceutice au emis 1.643 de avertismente cu privire la viitoarele penurii de medicamente în 2023, comparativ cu 648 în 2020 - anul în care Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană (UE).

Situație de urgență în America din cauza Dengue

Cazurile de dengue au crescut cu aproape 50% în America, în contextul unei "situații de urgență", spune agenția ONU. Cazurile de dengue au creat o "situație de urgență" în America, deși cazurile în zonele cu focare din Argentina și Brazilia par să se fi stabilizat, a declarat șeful Organizației Panamericane a Sănătății (PAHO) joi. PAHO, o agenție a Organizației Națiunilor Unite, a confirmat peste 5,2 milioane de cazuri de dengue în America în acest an, o creștere de peste 48% față de cele 3,5 milioane de cazuri raportate de grup la sfârșitul lunii trecute.

Anchetă în cazul Nestle

Regulatorul alimentar indian începe o anchetă asupra Nestle din cauza presupusei utilizări de zahăr în alimentele pentru sugari, raportează ET. Regulatorul alimentar indian a început o anchetă asupra Nestle India din cauza presupusei utilizări de zahăr în produsele alimentare pentru sugari în țările cu venituri mici, inclusiv India, de către compania mamă elvețiană, Economic Times (ET) a raportat joi.

O organizație de investigații elvețiană, Public Eye, a eliberat miercuri un raport care arată că Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare ambalate din lume, adaugă zahăr în produsele sale alimentare pentru sugari vândute în țările cu venituri mici din Africa, America Latină și Asia, dar nu și în principalele piețe din Europa sau Marea Britanie.

Banca Mondială își propune să extindă îngrijirile medicale pentru 1,5 miliarde de persoane până în 2030

Grupul Băncii Mondiale a dezvăluit joi un nou obiectiv de a ajuta țările să ofere îngrijiri medicale accesibile pentru 1,5 miliarde de persoane până în 2030 prin extinderea serviciilor în zonele izolate, reducerea taxelor și a altor bariere financiare și concentrarea pe îngrijirea pe tot parcursul vieții.

Instituția de dezvoltare a declarat că va utiliza finanțare, expertiza sa medicală și noi parteneriate cu firme din sectorul privat, organizații neguvernamentale și grupuri ale societății civile pentru a atinge acest obiectiv, pe care îl definește ca fiind o persoană care primește tratament de la un lucrător medical printr-o vizită în persoană sau o consultație telemedicală.

Producătorul de dispozitive medicale Intuitive depășește estimările datorită cererii puternice pentru roboții chirurgicali

Intuitive Surgical a depășit estimările Wall Street pentru profitul și veniturile din primul trimestru joi, beneficiind de o cerere mai mare pentru roboții săi utilizați în procedurile minim invazive. Așteptările investitorilor cu privire la performanța producătorilor de dispozitive medicale au fost sporite încă din noiembrie anul trecut, deoarece oamenii, în special adulții mai în vârstă, au optat pentru procedurile medicale amânate în timpul pandemiei.

Biocon din India dezvoltă propria versiune a medicamentului Wegovy, un studiu clinic este probabil anul viitor

Compania farmaceutică indiană Biocon, dorind să obțină o parte din piața explozivă a medicamentelor pentru pierderea în greutate cât mai repede posibil, dezvoltă propria versiune a popularului medicament Wegovy al Novo Nordisk și este pregătită să efectueze un studiu clinic anul viitor, dacă este necesar, a declarat CEO-ul pentru Reuters.

Wall Street a estimat că piața pentru această nouă generație de tratamente pentru obezitate va ajunge la cel puțin 100 de miliarde de dolari până la sfârșitul deceniului, iar Biocon întreprinde pași pentru a face parte din această creștere substanțială.

După COVID, OMS definește răspândirea bolilor "prin aer"

Organizația Mondială a Sănătății și aproximativ 500 de experți au convenit pentru prima dată ce înseamnă ca o boală să se răspândească prin aer, în încercarea de a evita confuzia de la începutul pandemiei COVID-19, despre care unii oameni de știință au spus că a costat vieți. Agenția de sănătate a ONU, cu sediul la Geneva, a publicat joi un document tehnic pe acest subiect.

A declarat că este primul pas către elaborarea unor modalități mai bune de prevenire a acestui tip de transmitere, atât pentru bolile existente precum rujeola, cât și pentru amenințările pandemice viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel