Stirile zilei în Sănătate. Infecțiile false cu Botox, reacții adverse. Particule de virus gripal aviar în lapte

Monika Baciu |
Data publicării:
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@coffeekai
stirile zilei in sanatate - FOTO: Freepik@coffeekai

Acestea sunt cele mai importante știri ale zilei din domeniul medical.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a avertizat marți cu privire la reacțiile nocive la injecțiile false de Botox. Un total de 22 de persoane din 11 state americane au raportat efecte adverse după ce au primit injecții de Botox de la persoane neautorizate sau neinstruite, sau în spații non-medicale precum case particulare și spa-uri, până la data de 18 aprilie, conform CDC, transmite Reuters.

Particule de virus gripal aviar în laptele pasteurizat

FDA din SUA a afirmat că a găsit particule de virus gripal aviar în unele probe de lapte pasteurizat, dar a declarat că oferta comercială de lapte rămâne sigură.

FDA a declarat că, deoarece laptele este pasteurizat, rămâne sigur pentru consumul uman deoarece procesul distruge bacteriile și virusurile nocive prin încălzirea laptelui la o temperatură specifică.

Plan controversat în Italia pentru susținerea maternității

Senatul Italiei a dat aprobare finală marți unui plan guvernamental contestat care permite grupurilor care "susțin maternitatea" să intre în clinici de avort pentru a încerca să descurajeze femeile să își întrerupă sarcinile.

Partidul Fratelli d'Italia al prim-ministrului Giorgia Meloni a atașat propunerea într-un amendament la un proiect de lege privind planul de recuperare post-COVID-19 al Romei, care include un capitol dedicat sectorului sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel