Streinu Cercel: Vremea rece ar putea încetini răspândirea noului coronavirus.

Georgiana Ioniță / 23 Martie 2020 / 18:50
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel


Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel spune că vremea rece care s-a instalat în toată România ar putea încetini răspândirea noului coronavirus.

 

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș" a spus că vremea rece „influențează în bine din două considerente".

"Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură. Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinere a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate, să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți", a precizat acesta într-o intervenție la TVR.

Mai mult, Streinu-Cercel a atras atenția asupra importanței de a sta în casă pentru a încetini răspândirea infecției. "Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista și noi la ceea ce este acum în Italia", a avertizat acesta. „Apa și săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafețe este mai puțin important. Important e ce facem cu mâna noastră. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, dacă ne spălăm fața cu apă și săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem.", a mai adăugat Streinu-Cercel.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy