STUDIU: Categoria de vârstă care răspândește cel mai mult CORONAVIRUSUL! Copiii și bătrânii NU SUNT principalii „vinovați”!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Elevii pot merge la școală. Foto: Pixabay
Elevii pot merge la școală. Foto: Pixabay

Un studiu publocat în jurnalul Science arată că nici copiii, nici bătrânii, nu sunt principalii factori de răspândire a coronavirusului! O altă categorie de vârstă este cea „vinovată” de 76% din cazurile de transmitere!

Un nou raport arată că, în timp ce persoanele în vârstă au cea mai mare probabilitate să moară din cauza bolii COVID-19, cei mai mari răspânditori ai virusului sunt adulții cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani, arată studiul publicat în Science (link direct studiu)

O echipă de cercetători britanici a descoperit că acest grup de vârstă (20-49 de ani) a reprezentat aproximativ 76% din infecții după redeschiderea școlilor anul trecut în octombrie. Mai puțin de 5% au venit de la copii mici și mai puțin de 10% au venit de la adolescenți.

Din acest grup de vârstă, cei care au între 35 și 49 de ani, au contribuit puțin mai mult din răspândire, aproximativ 41%. Cei între 20 și 34 de ani, erau responsabili de aproximativ 35% din cazuri.

„De-a lungul timpului, ponderea grupelor de vârstă în rândul deceselor raportate a fost remarcabil de constantă, sugerând că este puțin probabil ca adulții tineri să fi fost sursa principală a epidemiilor care au revenit din vara anului 2020 (când școlile erau închise, n.r.) și că schimbările în ceea ce privește mobilitatea și comportamentul în rândul grupului mai larg de adulți cu vârsta cuprinsă între 20 și 49 de ani stau la baza exploziei de cazuri COVID-19 în SUA, în 2020”, au scris cercetătorii în studiu=.

Între paralel, persoanele cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au reprezentat 15% din răspândire, iar copiii și adolescenții doar 6%. Datele studiului includ au inclus și perioade când elevii erau încă cu toții la școală, înainte ca majoritatea statelor SUA să treacă la carantină în martie, lunile în care au fost închise și cele în care s-au reluat cursurile față în față. Copiii sunt de obicei factori de răspândire majori de viruși precum gripa, dar atunci când s-au întors la școală – în condițiile în care în majoritatea zonelor analizate masca era obligatorie și clasele micșorate - nu par să fi provocat o creștere a transmisiei COVID-19. Un studiu recent al Centrelor pentru Controlul Bolilor a constatat în mod similar că mersul la școală nu crește răspândirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel