Studiu mondial pentru cel mai bun tratament în COVID-19. Rafila: Trei spitale din București intră în el

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Infecția COVID
Infecția COVID

Trei spitale din București intră într-un studiu internațional care va analiza eficiența a patru scheme terapeutice total diferite la pacienții cu COVID-19. Prof dr Alexandru Rafila a explicat, pentru DC Medical, ce înseamnă acesta. 

„Sunt trei spitale din București care intră în în acest studiu, Solidarity. Este vorba de Institutul Matei Balș, de Spitalul Victor Babeș și de secția de boli infecțioase de la Spitalul Militar Central. Nu avem o limită de pacienți, doar că se aplică trei sau patru scheme terapeutice distincte pentru pacienți, iar ele sunt atribuite aleatoriu în cadrul studiului, ca să poți să faci un studiu comparativ între, spre exemplu, schema terapeutică cu Remdesivir și scheme cu alte medicamente care sunt folosite în momentul de față. Nu este un studiu limitat, depinde de câți pacienți o să avem noi în momentul respectiv, când începe studiul, că vedeți că numărul de pacienți este în scădere totuși în România, mai puțin ziua de ieri care a adus mai multe cazuri. În rest, am avut număr de cazuri în scădere”, a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, prof dr Alexandru Rafila, cel care va coordona studiul în România. 

Acesta este desfășurat de Organizația Mondială a Sănătății în peste 40 de țări.

 „Solidarity”este un studiu randomizat (alegerea pacienților este una aleatorie) ce constă în aplicarea, pentru comparație, a patru scheme terapeutice care au mai fost utilizate până în prezent, scheme care s-au dovedit sigure și eficiente în cazul celor mai mulți pacienți diagnosticați cu boala COVID-19. Criteriile de includere și excludere a pacienților care vor fi incluși în acest program țin de vârstă, patologii asociate și comorbidități, a anunțat Spitalul Militar Central.

Scopul studiului este de a identifica, în cel mai scurt timp posibil, cel mai bun răspuns al subiecților la una dintre cele patru scheme de tratament, astfel încât să poată fi implementat, la nivel internațional, în  tratamentul specific al acestei patologii.

„Trebuie precizat faptul că proiectul respectă toate standardele în ceea ce privește etica și siguranța pacientului, în sensul că toți subiecții își vor da consimțământul pentru includerea în acest studiu, în deplină cunoștință de cauză, după explicarea tuturor etapelor spitalicești ce urmează a fi parcurse. La nivelul SUUMC, coordonatorul studiului (investigator principal) este colonelul medic șef de lucrări dr. Ion Ștefan, șeful Secției Clinice Boli infecțioase. Echipele implicate în desfășurarea acestui proiect sunt alcătuite din specialiști în boli infecțioase și medici rezidenți în aceeași specialitate”, se arată într-un document transmis redacției de către Spitalul Militar Central. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel