SUA, a doua persoană infectată cu coronavirusul din China

Angela Sabău / 24 ian 2020 / 20:06
Tratament spital
Tratament spital

O a doua pacientă infectată cu coronavirusul din China a fost detectată în SUA. Femeia de peste 60 de ani este din Chicago și a călătorit la sfârșitul lunii decembrie în China. 

O femeie din Chicago, în vârstă de 60 de ani, este cea de-a doua pacientă care s-a infectat cu coronavirusul din China, au arătat oficialii din domeniul sănătății, care au alte 50 de cazuri suspectate sub anchetă.

Virusul a ucis până în prezent 26 de vieți în China, a îmbolnăvit alte sute și s-a răspândit în mai multe țări asiatice, precum și în SUA. „Pacienta se descurcă clinic bine și este în stare stabilă”, a spus Allison Arwady, comisarul Departamentului de Sănătate Publică din Chicago al noului pacient, citată de medicalxpress.com.

Nancy Messonier, funcționar principal la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), a declarat că agenția a testat până acum 63 de eșantioane de la pacienți din 22 de state americane pentru noul Coronavirus din 2019.

Unsprezece s-au dovedit a fi negative și două pozitive, iar CDC a lucrat pentru ca kiturile de diagnostic să fie mai disponibile la nivel național. În prezent, testarea are loc la sediul agenției din Atlanta, Georgia.

Pacienta din Chicago a călătorit la Wuhan la sfârșitul lunii decembrie, înainte de a se întoarce în SUA pe 13 ianuarie, a spus Arwady, cu câteva zile înainte de începerea screening-urilor de sănătate pe aeroporturile majore pentru călătorii originari din orașul central chinez care se află în centrul focarului.

A început să aibă simptome și a sunat la furnizorii de servicii medicale, iar ulterior a fost internată la spital și a fost izolată.

„Nu a luat mijloace de transport în comun, nu a participat la nicio adunare mare și nu a mai avut contacte strânse cu nimeni din afara casei sale de la întoarcerea din China", a adăugat Arwady.

SUA au confirmat primul său caz de infecție la începutul acestei săptămâni, un bărbat din treizeci de ani din statul Washington, care a călătorit și el recent la Wuhan și, de asemenea, s-a raportat autorităților după ce a dezvoltat simptome ușoare.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy