Substanță din ciuperci, cheia în tratamentul pre-eclampsiei

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciuperci
Ciuperci

O substanță găsită în ciuperci ar putea fi cheia în tratamentul pre-eclampsiei, arată cercetătorii britanici. 

Noile cercetări dezvăluie faptul că o substanță cel mai frecvent întâlnită în ciuperci ar putea ajuta la ameliorarea unor caracteristici ale pre-eclampsiei.

Pre-eclampsia este o tulburare complexă a sarcinii care poate avea consecințe potențial grave asupra femeilor și bebelușilor lor. În prezent nu există nici un remediu pentru pre-eclampsie, în afară de naștere, care poate prezenta o problemă medicală majoră, dacă afecțiunea are ca rezultat o naștere extrem de prematură.

Acum, oamenii de știință de la University of Liverpool și University College Cork (UCC) au arătat că o substanță naturală derivată din dietă, L-ergothioneina, poate atenua unele dintre caracteristicile acestei afecțiuni.

Profesorul Louise Kenny de la Universitatea din Liverpool spune: "Pre-eclampsia rămâne o cauză principală a morții materne și neonatale pe tot globul. În prezent avem puține opțiuni de tratament, iar singura cură este nașterea. Această lucrare aflată în fază incipientă sugerează un rol terapeutic pentru ergotioneină și este foarte interesantă și demnă de cercetări ulterioare. "

Atioxidant mitocondrial

Cercetări semnificative sugerează că pre-eclampsia poate fi cauzată de substanțe eliberate din placentă, care perturbă procesele biologice normale la mamă. În special, întreruperea funcției mitocondriale poate duce la stres oxidativ exagerat. Ergothioneina este un antioxidant mitocondrial puternic și eficient. Ergothioneina poate fi găsită într-o mare varietate de alimente, dar principala sursă de ergotioneină din dieta umană sunt ciupercile.

"Am vrut să vedem dacă acest antioxidant natural ar putea ameliora unele dintre caracteristicile biologice ale pre-eclampsiei, folosind modelul nostru de boală", spune dr. Cathal McCarthy la UCC.

"Cercetările noastre pe șobolani arată că tratarea pre-eclampsiei cu antioxidantul natural L-ergotioneină a redus tensiunea arterială, a prevenit restricția de creștere a fătului și producerea substanțelor dăunătoare eliberate de placentă în timpul pre-eclampsiei."

În plus, folosind o nouă abordare interesantă, am identificat că tratamentul cu ergothioneină diminuat stresul oxidativ mitocondrial derivat, adaugă el.

Posibilități noi

Profesorul Douglas Kell de la Universitatea din Liverpool, spune: „Ergothioneina este un important antioxidant nutraceutic, întâlnit în mod obișnuit în ciuperci. Mamiferele au evoluat un transportor special pentru a-l prelua, ducând la beneficii majore. Am arătat acum că ergothioneina este protectoare într-un model de șobolan cu pre-eclampsie, o boală majoră a sarcinii. Aceasta deschide posibilitatea testării acesteia la om.”

Cercetarea creează o nouă cale de investigare terapeutică în căutarea unui  tratament pentru pre-eclampsie. Ergothioneina pare a fi un antioxidant natural, sigur, derivat din dieta al cărui potențial terapeutic pare a fi promițător, dar rămâne validat de standardul de aur al studiilor clinice umane suficient de alimentate.

Studiul este publicat în Hipertensiune.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel