Suc delicios de lămâie, portocale și ghimbir care topește grăsimea de pe burtă

Corina Avram |
Data publicării:

Adesea, grăsimea abdominală este cea care provoacă cele mai mari complexe. Numită și grăsime viscerală, poate fi foarte periculoasă pentru sănătatea. Profesorul Mounier-Vahier, specialist în cardiologie, indică faptul că această grăsime de pe burtă dublează riscul bolilor cardiovasculare și al diabetului. 

Mai multe cauze pot genera această grăsime viscerală, printre care: 

- Un stil de viață sedentar sau lipsa exercițiului fizic

- O dietă bogată în grăsimi și / sau zaharuri

- Consumul excesiv de băuturi alcoolice

- Stres crescut care perturbă funcționarea hormonilor

- Consumul de produse industriale, bogate în pesticide și substanțe chimice

Obiceiurile alimentare au o influență clară asupra aspectului siluetei noastre. Cu toate acestea, anumite alimente sunt eficiente în combaterea depozitelor de grăsimi. Este și cazul citricelor precum lămâie și portocală, care, în combinație cu ghimbir și oțet de mere, topesc grăsimea de pe burtă. 

Ai nevoie de: 

- 2 portocale

- 1 lămâie 

- 3 lingurițe de ghimbir proaspăt ras 

- 3 linguri de oțet de mere

- 2,5 litri de apă

Mod de preparare: 

Stoarce portocalele și lămâile, amestecă sucul lor cu apă. Adaugă ghimbirul și oțetul de mere, amestecă totul împreună până obții un preparat omogen. Bea această băutură pe tot parcursul zilei, pe o perioadă de 5 zile. În acest timp, dieta ta trebuie să fie echilibrată și nu trebuie să includă carbohidrați, grăsimi, zahăr. După cele 5 zile de cură, fă o pauză de 3 zile, apoi repetă tratamentul. 

Beneficii alimentare

1. Portocale 

Portocalele conțin peste 85% apă, carbohidrați și vitamina C, oferă organismului oligoelemente importante precum potasiu, calciu, magneziu, precum și mai mulți antioxidanți. 

2. Lămâi

Foarte bogată în antioxidanți, lămâia este un adevărat aliat al sănătății care ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi. Acest citric conține vitamine din grupa B, precum și fier, calciu și magneziu. Oferind o sursă bună de vitamina C și foarte puține calorii, acest fruct este un adevărat aliat în curele de slăbire. 

3. Ghimbir 

Foarte bună sursă de mangan, ghimbirul facilitează mai multe procese metabolice. Consumat periodic, ghimbirul topește stratul adipos și îmbunătățește nivelul zahărului din sânge.

4. Oțet de mere

Acest ingredient conține acid acetic, polifenoli, precum și pectină, o substanță care ajută la creșterea sațietății. În plus față de rolul său de inhibitor al apetitului, s-a dovedit că oțetul de mere reduce circumferința taliei persoanelor supraponderale. În plus, acest ingredient previne acumularea de lipide în ficat și reglează nivelul zahărului din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel