Sucul de portocale, o loțiune excelentă pentru ten. Cinci motive să-l folosești

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Sucul de portocale, o loțiune excelentă pentru ten. Cinci motive ca să-l folosești. Foto: Freepick @ wirestock
Sucul de portocale, o loțiune excelentă pentru ten. Cinci motive ca să-l folosești. Foto: Freepick @ wirestock

Sucul de portocale este util nu doar pentru sănătate, ci și pentru îngrijirea tenului. Dermatologii spun că poți folosi citrice dacă știi că nu ești alergic.

Sunt trei moduri originale de a folosi sucul de portocale în cosmetologie. Acesta este, adesea, folosit ca loțiune pentru ten, deoarece poate fi adăugat în diferite măști și creme, scruburi și peelinguri.

Dacă veți aplica sucul de portocale pe ten, veți elimina cearcănele de sub ochi și veți exfolia pielea. În plus, veți îmbunătăți tonusul tenului și-l veți lumina. 

Mănâncă zilnic pătrunjel. Ce se întâmplă în organism dacă îl incluzi în meniu

Ștergeți fața, o dată pe zi, cu suc de portocale pentru a scăpa de micile riduri. De asemenea, porii se vor închide, iar țesutul va fi hidratat și saturat cu oxigen. Pentru pielea uscată, trebuie să utilizați, sucul de portocale de două ori pe zi.

Dacă aveți tenul gras, cu suc de portocale puteți normaliza activitatea glandelor sebacee și elimina înfundarea porilor cu un scrub, pe care îl veți face acasă.

Pentru asta, combinați coaja măcinată de portocală cu sucul fructului și aplicați pasta pe ten, masând ușor. Vara, sucul de portocală poate fi folosit ca tratament în lupta împotriva pistruilor și a pigmentării excesive.  

 

Cum să ai grijă iarna de ten. Iată câteva secrete ale tinereții și frumuseții

Cum să ai grijă iarna de ten și ce fel de produse și trucuri să folosești, află din acest articol. Odată cu apariția vremii reci, pielea suferă foarte mult, așa că trebuie să știi cum să ai grijă iarna de ten.

Tratament pentru creșterea sprâncenelor și genelor. Cum îl prepari acasă

Vasele de sânge reacţionează negativ la frig. Acestea se extind, ceea ce provoacă roșeață. Dacă stai prea mult timp în frig, vasele de sânge încep să se îngusteze treptat, lucru care duce la malnutriția pielii. Din acest motiv, pot apărea erupții cutanate, inclusiv dermatită.

Prin urmare, dermatologii și cosmetologii recomandă să acorzi o atenție deosebită pielii în timpul rece. Desigur, cosmeticele profesionale nu sunt ieftine, dar cu ajutorul lor îți poți păstra tenul tânăr.

Iată cum trebuie să ai grijă de piele iarna

În primul rând, trebuie să înveți cum să te speli corect pe față. Folosește un săpun special pentru față, care nu o va „usca”. Mai întâi, spală-ți fața cu apă la temperatura camerei, apoi cu apă rece. Repetă procedura  de mai multe ori. Apoi șterge-te pe față ușor, fără să o freci cu un prosop aspru,

Nu uita de cremele nutritive. Iarna, ar trebui să uiți de peelingurile și scruburile agresive, care rănesc pielea deja sensibilă iarna

Produsul genial pentru demachiere. Lasă tenul fin, curat și elimină ridurile. Ioana Marinescu: Trebuie făcut masaj, 2 - 3 minute, de la gât în sus

Îngrijește pielea din jurul ochilor și a buzelor. Cu siguranță ai observat că cearcănele de sub ochi devin mai vizibile la contactul cu frigul. Pentru a evita acest lucru, folosește creme speciale hidratante și corector. Nu neglija îngrijirea buzelor, deoarece acestea tind să crape. Aplică un balsam înainte de a ieși afară.

La fel de importantă este alimentația. Mănâncă mai multe fructe și legume. Este mai bine să renunți la carne și lactate. De asemenea, nu exagera cu ouăle. În același timp, nu ezita  să adaugi în alimentație pește, dar acesta nu trebuie să fie sărat.

Principalul factor care afectează sănătatea pielii tale este apa. Prin urmare, bea cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi. Așadar, apa te va hidrata și va oferi pielii o strălucire sănătoasă. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel