Sucul natural care previne apariția cheagurilor de sânge. Este anticancerigen, menține circulația sanguină și sănătatea inimii

Monika Baciu |
Data publicării:
sucul natural care previne aparitia cheagurilor de sange - FOTO: Freepik@tawfiqulislam
sucul natural care previne aparitia cheagurilor de sange - FOTO: Freepik@tawfiqulislam

Sucul natural care previne apariția cheagurilor de sânge are și proprietăți anticancerigene. În plus, datorită compușilor sănătoși pe care îi conține acesta menține și sănătatea inimii.

Sucul natural care previne apariția cheagurilor de sânge menține circulația sanguină.  Un studiu a descoperit că ingredientul principal al acestui suc poate reduce coagularea sângelui și ajuta la prevenirea situațiilor de urgență cardiovasculare. Un anumit nivel de coagulare a sângelui este necesar pentru a evita sângerările excesive atunci când ne rănim.

Cu toate acestea, cheagurile de sânge care nu se dizolvă natural au potențialul de a deveni periculoase, deoarece pot să se desprindă și să călătorească către organe vitale, cum ar fi inima, plămânii și creierul. Dacă acest lucru se întâmplă, poate duce la situații medicale de urgență precum atacuri de cord, embolii pulmonare și accidente vasculare cerebrale.

La fel ca în cazul multor alte afecțiuni medicale, există anumiți factori care pot crește riscul de cheaguri de sânge. În timp ce unii dintre acești factori pot scăpa de sub controlul nostru, alții sunt legați de alegerile noastre de stil de viață. De exemplu, fumatul și nivelurile ridicate de colesterol și tensiune arterială crescută pot crește riscul de cheaguri de sânge.

Vezi și: Câtă apă se pune la varza murată. Detaliul important pe care trebuie să îl știi. Cum îți afectează sănătatea dacă nu procedezi corect

Băutura care previne apariția cheagurilor de sânge

Erin Blakely, instructor de fitness și fondatoarea Senior Golf Source, a recomandat consumul de suc de roșii pentru a reduce șansele de a dezvolta cheaguri de sânge.

”V-ați gândit vreodată de ce are acea culoare roșie minunată? Este plin de licopen. Bându-l, s-ar putea să ajute la prevenirea cheagurilor de sânge. În plus, roșiile sunt bogate în potasiu, care este un aliat al tensiunii noastre arteriale. Menținerea tensiunii arteriale sub control este extrem de importantă, deoarece dacă crește prea mult, poate dăuna vaselor de sânge, facilitând formarea acestor cheaguri, a spus Erin Blakely, potrivit Express. 

Recomandarea sa este susținută de un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, care a testat efectele extractului de roșii asupra trombocitelor din sânge - celule găsite în sânge care formează cheaguri.

Studiul a constatat ”reduceri semnificative” ale agregării trombocitelor la trei ore după consumul extractului de roșii. 

”Ca aliment funcțional sau supliment alimentar, extractul de roșii poate avea un rol în prevenirea primară a bolilor cardiovasculare prin reducerea activării trombocitelor, ceea ce ar putea contribui la reducerea evenimentelor trombotice”, a concluzionat studiul.

Vezi și: Durerea cronică de genunchi. Care sunt cauzele și ce poți să faci să o previi

Sucul de roșii, beneficii

Sucul de roșii are numeroase beneficii pentru sănătate datorită conținutului său bogat de nutrienți. Iată câteva dintre aceste beneficii:

Bogat în licopen: Licopenul este un antioxidant puternic găsit în roșii, care poate ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. Se crede că licopenul are un rol în reducerea riscului de cancer, în special a cancerului de prostată.

Sursă de vitamine și minerale: Sucul de roșii este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu și acid folic. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului.

Susține sănătatea inimii: Consumul regulat de suc de roșii poate contribui la reducerea tensiunii arteriale, deoarece roșiile sunt bogate în potasiu. De asemenea, licopenul din sucul de roșii a fost asociat cu reducerea riscului de boli de inimă.

Îmbunătățește digestia: Sucul de roșii poate fi util pentru sănătatea digestivă datorită conținutului de fibre, care poate ajuta la prevenirea constipației.

Susține sistemul imunitar: Vitamina C din sucul de roșii poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protejarea împotriva infecțiilor.

Reduce riscul de coagulare a sângelui: Sucul de roșii poate conține licopen care poate contribui la reducerea formării cheagurilor de sânge.

Ajută la menținerea greutății corporale: Sucul de roșii poate fi o opțiune sănătoasă pentru hidratare și sățietate, fără aport caloric excesiv.

Vezi și: 10 beneficii ale consumului semințelor de dovleac. Îmbunătățește calitatea somnului și reglează nivelul de zahăr din sânge

Alte alimente care pot reduce apariția cheagurilor de sânge

Ghimbir: Ghimbirul conține compuși care pot inhiba agregarea trombocitelor, prevenind lipirea acestora și formarea cheagurilor, a explicat Erin. 

”Trombocitele sunt celule sanguine mici care se aglomerează și formează cheaguri pentru a opri sângerarea”, a spus Erin.

Struguri: Strugurii sunt ”încărcați” cu antioxidanți.

”Aceste mici minuni combat stresul oxidativ, care, dacă nu este controlat, poate dăuna vaselor noastre de sânge și le poate face mai susceptibile la formarea cheagurilor”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel