Sunetul care te ajută să adormi. Dr. Răzvan Alexandru Roșu: Nu ar trebui să fie surprinzător. Poate ușura durerea

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
adormi - FOTO: Freepik@Flowo
adormi - FOTO: Freepik@Flowo

Acest sunet te ajută să ai un somn odihnitor. Vei avea o noapte odihnitoare și ameliorează chiar și durerile.

Studiile recente au evidențiat importanța unui mediu liniștit pentru un somn odihnitor și benefic pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Zgomotele puternice din exterior pot perturba somnul și pot avea consecințe negative asupra stării noastre de bine.

Ce sunet ne ajută să adormim mai ușor

Specialiștii  arată că zgomotul puternic poate fragmenta și întrerupe somnul, afectând ciclurile naturale de odihnă și recuperare ale corpului nostru. Acest lucru poate duce la o stare de oboseală cronică, scăderea performanței cognitive și o creștere a riscului de probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi hipertensiunea arterială sau tulburările de sănătate mintală.

Un mediu liniștit poate promova adormirea rapidă și menținerea unui somn profund și neîntrerupt pe parcursul nopții. Zgomotele puternice sau perturbările din mediul înconjurător pot fragmenta somnul și pot afecta ciclurile naturale de odihnă.

Vezi și: Tratamentul care încetinește progresia bolii Parkinson. Tratează cauza bolii

Dr. Răzvan Alexandru Roșu, medic pneumolog cu competențe în somnologie, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL cum ne influențează ritmul circadian.

"Nu ar trebui să fie surprinzător că un dormitor mai liniștit este mai bun pentru somn decât unul mai tare. Tulburări de zgomot puternic poate provoca fragmentarea și întreruperea severă a somnului, care poate avea un impact negativ asupra sănătății dumneavoastră fizice și mentale.

Ar trebui să vă străduiți să vă mențineți dormitorul cât mai liniștit posibil prin blocarea zgomotelor din exterior", a explicat dr. Răzvan Alexandru Roșu, medic pneumolog cu competențe în somnologie, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Vezi și: Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Sunetul care te ajută să adormi - FOTO: Freepik@stockpoint

Cum facem acest lucru

Pentru a contracara acest impact negativ, este esențial să ne străduim să creăm un mediu cât mai liniștit în dormitorul nostru.

"Vârâitul unui ventilator sau al unui aparat cu zgomot alb liniștitor poate masca eficient alte sunete și vă poate ajuta să adormiți. Unor oameni le place să asculte muzică atunci când merg la culcare.

Sunete ambientale sau muzică liniștitoare, care pot, de asemenea, atenua anxietatea și pot ușura durerea fizică. Perdelele care blochează zgomotul sunt, de asemenea, disponibile pe scară largă", a mai explicat dr. Răzvan Alexandru Roșu, medic pneumolog cu competențe în somnologie, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Crearea unui mediu liniștit în dormitor este crucială pentru obținerea unui somn odihnitor și pentru menținerea sănătății noastre generale. Somnul este esențial pentru recuperarea fizică a organismului. În timpul somnului, corpul nostru se repară și se reface, iar oboseala acumulată în timpul zilei este eliminată. Un mediu liniștit în dormitor poate contribui la maximizarea eficienței acestui proces de recuperare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel