Suplimente anti-îmbătrânire, după 50 de ani: efecte secundare pe care nu ți le-ai fi imaginat

Angela Sabău |
Data publicării:
Îmbătrânirea poate fi încetinită. Foto: Pixabay
Îmbătrânirea poate fi încetinită. Foto: Pixabay

Iată ce efecte secundare pot avea suplimentele anti-îmbătrânire, la persoanele care au peste 50 de ani, potrivit experților.

Înainte de a lua o pilulă, ar trebui să cunoașteți atât beneficiile potențiale,cât și riscurile pe care le presupune!

Suplimentele anti-îmbătrânire sunt foarte populare în zilele noastre, mai ales printre cei peste 50 de ani. De la încetinirea procesului de îmbătrânire până la ajutarea oamenilor să trăiască o viață cu mai multă vitalitate, aceste suplimente fac niște promisiuni greu de crezut, că vor încetini efectele timpului.

Deși va fi greu să găsiți un supliment care poate face o persoană de vârstă mijlocie să arate brusc ca și cum ar fi pe cale să înceapă liceul, este posibil să găsiți un amestec care poate duce la unele efecte secundare pozitive care sunt adesea binevenite, în special pentru oamenii care înaintează în vârstă.

Dacă decideți să luați suplimente anti-îmbătrânire după 50 de ani, iată câteva lucruri pe care le puteți experimenta, conform ETNT.

1 Este posibil să aveți o piele cu aspect mai sănătos.

De la colagen la vitamina C la multe altele, există o mulțime de ingrediente găsite în suplimentele anti-îmbătrânire care pot ajuta la combaterea acelor efecte deranjante pe care le puteți vedea pe măsură ce pielea se maturizează.

Aportul adecvat de colagen a fost legat de îmbunătățirea elasticității și hidratării pielii. În plus, alți nutrienți precum vitaminele C, E și A joacă un rol important și în sănătatea pielii.

Pe lângă luarea măsurilor de precauție adecvate, cum ar fi folosirea unor creme de protecție solară și menținerea hidratată, administrarea anumitor pastile anti-îmbătrânire poate ajuta oamenii să pară puțin mai tineri.

2 Este posibil să aveți mai puține inflamații.

Suplimentele anti-îmbătrânire sunt adesea pline de ingrediente antiinflamatoare precum curcumina (turmeric), EGCG și uleiul de pește. Deși reducerea inflamației poate să nu fie scopul final atunci când luați pastile anti-îmbătrânire, poate fi un efect favorabil pentru sănătate.

Deoarece majoritatea persoanelor în vârstă dezvoltă niveluri crescute de markeri inflamatori din sânge, combaterea inflamației la vârsta de peste 50 de ani este cu siguranță un lucru pozitiv. Inflamația la persoanele în vârstă este legată de o probabilitate crescută a multor efecte secundare negative, inclusiv un risc crescut de deces prematur.

3 Este posibil să aveți articulații mai sănătoase.

Este posibil să luați suplimente de turmeric pentru beneficii generale anti-îmbătrânire. Dar dacă suferiți de osteoartrită, este posibil să aveți mai puține dureri la nivelul articulațiilor. Deoarece peste 32 de milioane de americani se confruntă cu osteoartrita, acesta este un efect care ar fi probabil binevenit de mulți.

4 Este posibil să aveți o memorie mai bună.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, este posibil să începem să simțim o uitare ușoară sau nevoia de a dura ceva mai mult pentru a ne aminti lucruri. Multe suplimente anti-îmbătrânire conțin ingrediente precum coenzima Q10 (CoQ10), vitamina E și acizi grași omega 3, care pot ajuta la menținerea sănătății creierului într-un mod natural.

De-a lungul timpului, luarea acestor ingrediente te poate ajuta să combati progresul natural al trăirii inevitabilelor momente seniori.

5 Este posibil să aveți disconfort abdominal.

Desigur, luarea unui supliment are unele potențiale dezavantaje. Pentru unii oameni, administrarea de suplimente, în special atunci când sunt luate pe stomacul gol, poate duce la disconfort abdominal, cum ar fi greață sau durere.

Când luați un supliment anti-îmbătrânire, cel mai bine este să vă asigurați că este în regulă cu planul dumneavoastră medical actual, verificând cu furnizorul dumneavoastră de asistență medicală înainte de a adăuga ceva la regimul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel