Supradoză de metadonă. Cum se administrează corect

Adisa Codruț |
Data publicării:
Doza de metadonă a fost administrată de medic
Doza de metadonă a fost administrată de medic

Patru tineri au ajuns la spital după ce li s-a administrat, din greșeală, de patru ori mai multă metadonă decât era normal.

Patru tineri au ajuns la spital, după ce li s-a administrat o supradoză de metadonă. Cei cinci tineri se aflau în evidența Centrului de zi Pericle, din subordinea Agenției Naționale Antidrog, unde urmau un tratament cu metadonă, pentru a scăpa de dependența de heroină, potrivit stirileprotv.ro. Medicul le-a administrat o doză de patru ori mai mare decât trebuia, motiv pentru care, patru din cei cinci tineri care au primit supradoza au început să se simtă rău.

Personalul i-a prluat pe tineri cu mașinile personale, nu au chemat ambulanța și au transportat tinerii la spital, unde li s-au făcut spălături. „Echipa terapeutică a preluat pacienții și i-a condus de ugență la Spitalul Bagdazar, unde s-au efectuat spălăturile gastrice, iar ulterior au fost internați la Spitaul de Urgență Floreasca”, a arătat Liliana Dorobăț, medic specialist Agenția Națională Antidrog pentru aceeași sursă.

În cadrul Agenției a început o anchetă internă, dar, în același timp, a fost sesizat și Colegiul Medicilor. „A fost dispusă o cercetare intrainstituțională și, în al doilea rând, fiind vorba despre o eroare medicală, a fost notificat Colegiul Medicilor”, a precizat Diana Șerban, psiholog, șef serviciu Reducerea cererii de droguri. Cei cinci tineri sunt înafara oricărui pericol.

Medicul lucrează de 10 ani în Agenția Antidrog, iar colegii susțin că nu a mai avut astfel de probleme până acum. Nu a fost făctă nicio sesizare Poliției sau Parchetului.

Metadona este un opioid sintetic, prescris ca și calmant sau ca substitut pentru dependența de narcotice, precum heroina. Metadona împiedică pacientul să intre în sevraj, îl face să se simtă bine și să nu mai aibă poftă de droguri și blochează efectele drogului asupra organismului. Medicamentul se administrează în cantități stabilite în funcție de patologia pacientului, de greutatea corporală, dar și de toleranța acestuia.

Aproape 90 de persoane vin zilnic la Centrul Pericle pentru tratamentul cu metadonă, încercând să se trateze de dependența de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel