Tânărul suspectat că ar fi infectat cu coronavirus, transferat la Timișoara

Adisa Codruț |
Data publicării:
Pacient bolnav de coronavirus în spital  FOTO: Agenția Xinhua
Pacient bolnav de coronavirus în spital FOTO: Agenția Xinhua

Tânărul de 25 de ani suspectat că ar fi infectat cu coronavirus după ce a îngrijit, în Germania, o familie care era infectată a fost transferat la Spitalul de Boili Infecțioase din Timișoara.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP Caraş-Severin) au arătat că a fost activată o celulă de criză la nivelul judeţului Caraş-Severin, după ce tânărul, care ste asistent medical, s-a prezentat marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Reşiţa, cu simptome precum febră, tuse şi răguşeală.
„În seara zilei de 11 februarie, în jurul orei 20,30, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa s-a prezentat o persoană în vârstă de 25 de ani, care prezenta febră, tuse, disfagie (răguşeală). În procesul de investigare din UPU, pacientul a afirmat că este asistent medical la un spital din Germania, oraşul Trostberg, şi ar fi intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Daniel Botgros, citat de agerpres.ro.

Pacient izolat

Având în vedere suspiciunea de infectare cu coronavirus, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a dispus activarea unei celule de criză formată din reprezentanţi ai DSP Caraş-Severin şi ISU Semenic, care să gestioneze situaţia.
„În urma discuţiilor avute cu secretarul de stat dr. Raed Arafat, a fost luată decizia ca pacientul să fie transportat în regim de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Timişoara. În procedura prealabilă transferului, pacientul a fost izolat în izolator, transferul fiind realizat cu o autospecială transport persoane şi victime multiple, prevăzută cu izoletă. Echipajul a fost format din medic şi asistent de la UPU şi doi paramedici ISU Semenic, conform procedurii. Pacientul a fost transportat şi predat în condiţii bune. S-a procedat la dezinfecţia riguroasă a UPU şi a izolatorului, autospeciala rămânând la ISU Timiş în vederea dezinfecţiei”, a afirmat Daniel Botgros.

Personalul medical cu care a intrat în contact, identificat

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a procedat la identificarea personalului medical din cadrul Unităţii de primiri urgenţe. Astfel, la data de 11 februarie, în cadrul UPU şi-au desfăşurat activitatea un număr de 16 persoane, tot personalul medical fiind monitorizat de către DSP Caraş-Severin.
De asemenea, reprezentanţii DSP Caraş-Severin sunt în procesul de identificare al contacţilor externi (familia în primul rând), având în vedere că persoana suspicionată s-a întors în ţară în urmă cu şapte zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel