Tenul sensibil, de la cauze la tratare. Baicu: Avem nevoie de câteva luni

Sonia Baciu |
Data publicării:
tenul sensibil. FOTO Pexels @ Antoni Shkraba
tenul sensibil. FOTO Pexels @ Antoni Shkraba

Specialistul în frumusețe Diana Baicu a vorbit despre tratarea tenului sensibil, de la identificare la tratarea lui.

”Vorbim despre tenul sensibil mai ales că este o condiție a tenului extrem de des întâlnită în momentul de față, datorită faptului că am purtat atât de mult timp masca.

Atunci când vorbim despre tenul sensibil, acesta nu este un tip de ten, ci este o condiție a tenului care poate să apară la orice tip de ten și la orice vârstă.

La un moment dat, toți ne-am confruntat cu această condiție a sa”, a explicat Diana Baicu, specialistul în frumusețe, la ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1.

Potrivit Dianei Baicu, tenul sensibil este ușor de recunoscut, prin faptul că se irită foarte ușor, ”se înroșește cu mare ușurință, avem un prurit la nivelul tenului, o iritație”, mai mult, aceasta a subliniat faptul că și tenul gras poate să fie sensibil, nu în mod special doar cel uscat.

”De obicei avem tendința să curățăm în exces și foarte agresiv tenul gras și atunci inducem noi această hipersensibilizare a tenului. De fapt, ce înseamnă tenul sensibil?

Tenul sensibil înseamnă că avem o hipersensibilitate la nivel terminațiilor nervoase care dau un răspuns exacerbat la orice stimul normal, din exterior. Și ce trebuie să facem în cazul în care avem tenul sensibil.

Sunt niște lucruri esențiale. În primul rând trebuie să identificăm cauza și să o înlăturăm. Sensibilitatea este determinată fie de temperaturile extreme, fie prea cald, fie prea rece, fie de consumul excesiv de alcool sau de stres, oboseală sau de o rutină de îngrijire a pielii care este total nepotrivită.

Prima dată trebuie să calmăm tenul, fază la care foarte multă lume face greșeala să se oprească. Doar calmează tenul și atât.

Dar după ce am calmat tenul, noi trebuie să îl desensibilizăm, trebuie să scăpăm de acest răspuns exacerbat al tenului nostru la orice tip de stimuli. Deci, desensibilizarea este o etapă extrem de importantă.

Apoi trebuie să hidratăm, atât în profunzime, dar și să menținem apa la nivelul țesuturilor, și apoi trebuie să protejăm foarte bine tenul sensibil.

Adică trebuie să avem o barieră hidrolipidică, funcțională corect, și trebuie folosim protecția solară”, a explicat specialistul.

Impactul alergiilor asupra pielii. Care sunt factorii care declanșează problemele dermatologice

Care sunt etapele pentru protejarea tenului sensibil

În prima etapă de protejare a tenului sensibil, potrivit specialistului, ”etapa de calmare” vor fi folosite serum-uri cu ingrediete potrivite pentru calmare, adică beta glucanul și niacinamida, întotdeauna alături de factori care să hidrateze.

”Avem nevoie de câteva luni pentru ca tenul să nu mai fie sensibil”, a mai spus Diana Baicu.

În ceea ce privește hidratarea, specialistul a precizat că este important să fie folosiți agenții de hidratare foarte eficienți, ”nu doar că hidratăm bine tenul, însă preocuparea noastră este să folosim agenți de hidratare care să și păstreze apa în interiorul tenului”, iar pentru acest lucru bariera cutanată trebuie să fie integră.

”Este formată în mare parte din ceramide, care constituie cam 50 la sută din această barieră hidrolipidică. Deci, dacă folosim produse care conțin ceramide, implicit ele vor și menține apa în țesuturi și vor determina ca bariera noastră cutanată să funcționeze așa cum trebuie”, a mai spus specialistul.

Un alt ingredient care este foarte eficient atunci când vorbim despre tenul sensibil este CBD (Cannabidiol)un ulei extras din cânepă, care are proprietăți de regenerare.

Vezi și: Cât trebuie stat la soare pentru doza de vitamina D. Dermatolog: Sunt absolut suficiente

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel