Terapia holistică: ce este și de câte tipuri e. La ce ajută Reiki, homeopatia și medicina Ayurvedică

Larisa Opaiț |
Data publicării:
Terapia Holistică - Foto: Freepik
Terapia Holistică - Foto: Freepik

Terapia Holistica, terapie pentru corp, minte și spirit. Ce este, care sunt beneficiile și ce tipuri de terapie holistică există.

Din ce în ce mai mult, oamenii caută modalități de a avea grijă de ei și de a se cunoaște pe ei înșiși pentru a-și atinge bunăstarea. Este adevărat că toată lumea poate găsi modalități diferite de a face acest lucru, cu toate acestea, terapia holistică poate fi foarte utilă pentru acest lucru.

Abordarea acestui tip de terapie se bazează pe înțelegerea ființei umane în ansamblu, în acest aspect, tratamentul său încearcă să vindece corpul, mintea și spiritul pentru a atinge echilibrul integral al persoanei.

Terapia holistică se concentrează pe tratarea cauzei profunde a problemelor de sănătate, în loc să trateze doar simptomele vizibile. 

Ea abordează pacientul ca un întreg, recunoscând influența stilului de viață, a alimentației, a mediului și a stresului asupra sănătății generale.

Principalele beneficii ale terapiei holistice

Aplicarea resurselor terapeutice pentru a obține o sănătate holistică este ideală și benefică în multe aspecte ale sănătății. 

Într-adevăr, terapia este un pariu interesant pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru a aborda diferite tulburări psihologice, cum ar fi depresia, anxietatea, nesiguranța, printre alte tulburări.

- Îmbunătățește sănătatea generală

- Unește corpul, mintea și spiritulLucrează asupra dimensiunilor conștientului și subconștientului

- Intenția sa este de a elibera conștiința individului pentru a-și atinge bunăstarea deplină.Încurajează creșterea și progresul personal

- Promovează autonomia și îmbunătățește capacitatea de luare a deciziilorCultivarea iubirii de sineCrește inteligența emoționalăAjută la ameliorarea stresului și la un somn mai bun

- Există o varietate de terapii holistice disponibile, iar alegerea unei terapii depinde de nevoile și preferințele individuale. 

Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de terapie holistică:

Acupunctura

Aceasta este o practică medicală tradițională chineză, în care sunt inserate ace foarte subțiri în anumite puncte ale corpului pentru a restabili fluxul de energie și a promova vindecarea.

Homeopatia

Este o formă de medicină alternativă în care sunt utilizate doze cu substanțe naturale, cu scopul de a stimula mecanismele de vindecare ale organismului.

Aromaterapia

Se bazează pe utilizarea uleiurilor esențiale extrase din plante pentru a sprijini sănătatea și bunăstarea. Uleiurile esențiale pot fi utilizate în masaj, inhalare sau în baie.

Medicina Ayurvedică

Aceasta este o practică medicală tradițională indiană care se concentrează pe echilibrarea energiei vitale prin alimentație, exerciții, meditație și utilizarea plantelor medicinale.

Reiki

Este o terapie energetică în care practicantul plasează mâinile pe sau deasupra corpului pentru a transfera energie vindecătoare și a restabili echilibrul energetic.

Meditația

Este o practică mentală și spirituală care implică concentrarea și relaxarea minții pentru a obține liniște interioară, claritate și echilibru emoțional.

Terapia prin artă

Utilizează expresia artistică, cum ar fi pictura, desenul sau modelajul, pentru a explora și a elibera emoțiile, pentru a sprijini procesul de vindecare și pentru a promova creșterea personală.

Terapia prin muzică

Utilizează sunete și muzică pentru a relaxa, a calma și a restabili echilibrul emoțional și mental.

Este important să luăm în considerare faptul că terapia holistică nu trebuie să înlocuiască tratamentele medicale convenționale, ci poate fi utilizată ca o completare sau un sprijin pentru acestea. 

În esență, sănătatea holistică este benefică pentru a duce un stil de viață împlinit. În care, prin terapii alternative, persoana învață să se respecte și să se admire, să aibă vitalitate și energie, să-și mărească inteligența emoțională și, în consecință, îi permite să fie mai înțelegătoare, empatică, tolerantă, consolidându-și relațiile astfel încât acestea să fie mai sănătoase și mai lungi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel