Medicamentul cu rezultate foarte bune împotriva cancerului de sânge. Are succes într-un studiu în fază avansată

Pfizer - Foto: Freepik @rawpixel.com
Pfizer - Foto: Freepik @rawpixel.com

Un nou medicament oferă rezultate foarte bune împotriva cancerului de sânge.

Medicamentul Adcetris al Pfizer a prelungit supraviețuirea pacienților cu cel mai frecvent tip de limfom, în cadrul unui studiu în stadiu avansat, susținând eforturile de extindere a utilizării tratamentului obținut prin achiziționarea Seagen, în valoare de 43 de miliarde de dolari.

O aprobare potențală a acestui medicament pentru cel mai comun tip de limfom va deschide calea pentru a 8-a aprobare pentru medicament și va întări un portofoliu de oncologie care are deja peste 25 de terapii aprobate.

Terapia de combinație formată din Adcentris și alte două medicamente a fost semnificativă statistic în comparație u un placebo în prelungirea supraviețuirii pacienților cu limfom cunoscut sub numele de limfom difuz cu celule B mari.

Studiul a testat 230 de pacienți al căror cancer nu exprima o proteină cunoscută sub numele de CD30 și care recidiează după o perioadă de remisiune sau nu răspunde la tratament.

Medicamentul, comparativ cu o combinație de alte două medicamente plus placebo, a arătat îmbunătățiri în ambele obiective secundare ale studiului, cum ar fi supraviețuire fără progresie sau cât timp trece până când boala începe să se agraveze.

Producătorul de medicamente cu sediul la New York a încheiat anul trecut un acord pentru a achiziționa Seagen și terapiile sale țintite împotriva cancerului pentru a-și consolida portofoliul de produse în fața unei scăderi abrupte a vânzărilor produselor COVID-19 și a concurenței generice pentru unele dintre cele mai bine vândute medicamente.

Compania, care deține drepturile de comercializare în SUA și Canada pentru Adcentris, a raportat vânzări totale de 46 milioane de dolari din medicament anul trecut.

Compania a declarat că intenționează să discute cu autoritățile de reglementare o solicitare de aprobare pentru tratarea acestor pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel