Terapia pentru COVID administrată lui Trump, aprobată pentru toți americanii. În ce constă

Angela Sabău |
Data publicării:
Tratament spital
Tratament spital

Terapia cu anticorpi COVID-19 utilizată pentru a-l trata pe președintele Donald Trump a fost aprobată de autoritatea de reglementare a medicamentului din SUA, pentru persoanele care nu sunt încă spitalizate de boală, dar prezintă un risc ridicat.

Unda verde pentru medicamentul Regeneron a venit după ce REGEN-COV2, o combinație de doi anticorpi fabricați în laborator, s-a dovedit că reduce cazurile grave (spitalizările) legate de COVID-19 sau vizitele în camera de urgență la pacienții cu afecțiuni subiacente.
„Autorizarea acestor terapii cu anticorpi monoclonali poate ajuta pacienții ambulatori să evite spitalizarea și să atenueze povara sistemului nostru de îngrijire a sănătății”, a declarat Stephen Hahn, comisar al Food and Drug Administration (FDA).
Leonard Schleifer, președintele și CEO-ul Regeneron, a adăugat că această mișcare a fost „un pas important în lupta împotriva COVID-19, deoarece pacienții cu risc ridicat din Statele Unite vor avea acces la o terapie promițătoare la începutul infecției”.
Tratamentul cu anticorpi Regeneron este al doilea tratament cu anticorpi sintetici care a primit aprobare de utilizare de urgență (EUA) de la FDA după ce o terapie similară dezvoltată de Eli Lilly a primit autorizarea pe 9 noiembrie.

Cum funcționează

Sistemul imunitar uman dezvoltă în mod natural proteine ​​de combatere a infecțiilor numite anticorpi - dar pentru că nu toată lumea are un răspuns adecvat, companii precum Regeneron și Lilly au fabricat soluții de laborator.
Acestea acționează prin legarea la o proteină de suprafață a virusului SARS-CoV-2 și oprirea invadării celulelor umane.
Compania a declarat că se așteaptă să aibă pregătite doze pentru 80.000 de pacienți gata până la sfârșitul lunii noiembrie și aproximativ 300.000 de pacienți în total până la sfârșitul lunii ianuarie 2021.
Acestea vor fi disponibile pacienților din SUA fără costuri din buzunar, în condițiile unui program guvernamental SUA.

Luna trecută, un medicament anticorp dezvoltat de Regeneron împotriva virusului Ebola a primit aprobarea completă a FDA, potrivit Medicalxpress.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel