Terapia prin muzică, beneficii pe care trebuie să le afli

Steluța Indrei |
Data publicării:

Muzica reprezintă nu doar o modalitate de exprimare a sentimentelor, de relaxare sau de petrecere a timpului liber, ci poate deveni un adevărat medicament. Terapia prin muzică are beneficii dovedite științific. 

Terapia prin muzică este o metodă folosită destul de des de psihologi în tratarea anumitor stări de anxietate, stres sau depresie, înregistrând rezultate destul de interesante.

Muzica liniștește psihicul

Terapia prin muzică este considerată un remediu împotriva stărilor de irascibilitate, tensiunilor acumulate pe parcursul unei zile sau chiar un factor important pentru eliminarea energiilor negative. Însă, nu orice melodie sau orice gen muzical îţi poate aduce confortul dorit şi descărcarea de care ai nevoie. Evident, acest aspect ţine şi de preferinţele personale, pentru că fiecare individ îşi găseşte starea de relaxare ascultând genuri muzicale diferite. 

Muzica te motivează

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să experimentezi o stare de spirit proastă, iar la auzul unei melodii care îți place să îți regăsești motivația? Acest lucru se întâmplă pentru că s-ar putea să regăseşti în melodie sau în anumite versuri fix ceea ce aveai nevoie să auzi în acel moment.

Efectul Mozart în dezvoltarea inteligenței copiilor

Efectul Mozart este unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale meloterapiei. Studiile au arătat că muzica clasică ascultată încă din viața intrauterină are efecte pozitive asupra dezvoltării neuromotorii, asupra memoriei şi capacităţii de învăţare a copiilor. S-a afirmat chiar că expunerea la această muzică poate creşte coeficientul de inteligenţă al copiilor până la vârsta de 3 ani.

Terapie adjuvantă în cazul unor boli

Cercetări recente au evidenţiat importanţa meloterapiei în tratamentul unor afecţiuni organice cum sunt accidentul vascular cerebral, boala Alzheimer, boala Parkinson, bolile de inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel