Terapii noi pentru un tip de cancer rar


Celulele sarcomului din țesuturile moi opresc un proces metabolic cheie care le permite să se înmulțească și să se răspândească și, astfel, reluarea acestui proces ar putea face aceste tipuri de cancer mai deschise la o varietate de tratamente.

 

Enzima care controlează procesul se numește FBP2, iar cercetătorii de la Abramson Cancer Center de la Universitatea din Pennsylvania, care au detaliat descoperirile lor în Metabolismul celular, au arătat, de asemenea, că manipularea celulelor sarcomului pentru a acumula expresia FBP2 încetinește sau chiar oprește creșterea lor în întregime. Acest lucru le lasă în cele din urmă sensibile la terapii țintite și le elimină capacitatea de a dezvolta rezistența la tratament, notează Eurekalert.

Sarcomul țesuturilor moi este de fapt o colecție de tipuri de cancer distincte și rare care afectează țesuturile care se conectează și înconjoară alte părți ale corpului, inclusiv mușchii, grăsimile, tendoanele, nervii și vasele de sânge. În timp ce pot crește oriunde, brațele, picioarele, pieptul și stomacul sunt cele mai comune site-uri. Deoarece aceste tipuri de cancer apar în atâtea locuri diferite ale corpului, biologia lor este incredibil de diversă, ceea ce face dificilă dezvoltarea unui singur tratament vizat, care poate fi în mare măsură eficient pentru toți pacienții. În prezent, cele mai bune opțiuni pentru tratament sunt chirurgia - care poate implica amputația - chimioterapie și radiații.

„În timp ce alte tipuri de cancer asociate cu sarcina mutațională ridicată au beneficiat de dezvoltarea imunoterapiei, diversitatea și frecvența scăzută a mutațiilor genetice din sarcoamele țesuturilor moi le-au făcut mai dificil de tratat, motiv pentru care identificarea unei abordări metabolice exprimate în general este potențial atât de interesant ", a declarat autorul principal al studiului, M. Celeste Simon, doctorat, Arthur H. Rubenstein, MBBCh, profesor de biologie celulară și de dezvoltare la Școala de Medicină din Penn's Perelman și director științific al Abramson Family Cancer Research Institute. Autorul principal al studiului este Peiwei Huangyang, care a efectuat lucrarea în timp ce obține doctoratul în laboratorul lui Simon.

În timp ce FBP2 este exprimat pe scară largă în celulele normale, sarcoamele țesuturilor moi au o modalitate de a o suprima dramatic. Bazându-se pe lucrările lor anterioare - publicate în Nature - care arată o cale asociată controlată de FBP1 servește o funcție similară în cancerul renal și hepatic, Simon și echipa ei au folosit modele de mouse pentru a arăta că determinând celulele sarcomului de țesut moale să reexprime FBP2 în mod sănătos. celulele nu fac ca cancerul să crească, ceea ce îl face mai vulnerabil atât la terapiile țintite, cât și la nivel imunitar.

„În esență, odată ce încep să acționeze ca celulele normale, nu se ascund și nu crește așa cum face cancerul în mod normal", a spus Simon.

De asemenea, echipa a descoperit ca enzimele implicate in acest proces sunt situate in nucleul celulei, ceea ce inseamna ca aceasta cale ar putea opri celulele canceroase sa se adapteze la mediul lor natural si sa devina rezistente la medicamente citotoxice. Este legat de înțelegerea modului în care celulele reacționează la stresurile de mediu pentru a-și modifica metabolismul și supraviețuirea, care este munca care a primit premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină din 2019.

În timp ce acest studiu arată importanța FBP2, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a arăta că utilizarea medicamentelor pentru a manipula celulele pentru a reexprima FB2 va avea efectul scontat. Simon subliniază că aceste medicamente există deja în alte tratamente pentru cancer - în special cancerul de sânge - ceea ce înseamnă că conducta pentru a transpune această abordare la pacienți ar trebui să fie relativ rapidă, dacă cercetările dovedesc că sunt eficiente.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel