Test rapid pentru depistarea COVID va fi pus la vânzare în farmacii

Adisa Codruț |
Data publicării:

Un test rapid pentru depistarea COVID va fi pus în vânzare săptămânile viitoare în farmaciile britanice.

Un lanţ de farmacii din Marea Britanie urmează să introducă la vânzare, în următoarele săptămâni, un test rapid pentru depistarea noului coronavirus, care ar putea oferi rezultatele în 12 minute. Reprezentanții farmaciilor au precizat luni că testul va fi lansat ''în următoarele câteva săptămâni'', iar clienţii vor putea primi rezultatul în aceeaşi zi.

Acest serviciu de testare oferit de o companie privată este destinat persoanelor care nu prezintă simptome, dar care vor să ştie dacă sunt sau nu infectaţi înainte să călătorească într-o vizită la rude, spre exemplu. Testul, care va fi comercializat pentru suma de 120 de lire sterline (156 de dolari), nu va putea fi folosit pentru a dovedi companiilor aeriene că o persoană nu este infectată, întrucât firmele de transport aerian solicită un document din partea unui laborator omologat. 

Reprezentanții farmaciilor au pus deja în funcţiune un serviciu de testare disponibil în interiorul magazinelor sale, care oferă rezultate în 48 de ore. ''Sperăm ca prin oferirea acestor opţiuni de testare în magazinele din comunităţile locale, Boots poate contribui la micşorarea presiunii cu care se confruntă NHS şi guvernul prin oferirea unui acces suplimentar la teste şi garanţii esenţiale pentru cetăţenii din Regatul Unit'', a declarat managerul Boots, Seb James.

Experţii au criticat în mod constant guvernul britanic pentru numărul insuficient de teste pentru depistarea coronavirusului destinate unei populaţii de circa 67 de milioane de locuitori. Marea Britanie este ţara din Europa cu cel mai mare număr de decese provocate de COVID-19, aproximativ 45.000. Regiunile cel mai grav afectate sunt nordul Angliei, precum şi regiuni din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel