Teste COVID-19 false, depistate la trecerea frontierei

Angela Sabău |
Data publicării:
Teste RT PCR pentru COVID
Teste RT PCR pentru COVID

Două persoane au prezentat teste COVID-19 false la controlul pentru trecerea frontierei Oancea din județul Galați. 

Două persoane sunt cercetate de către polițiștii gălățeni după ce au prezentat teste COVID-19 false la trecerea frontierei, arată Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Cele două persoane, un bărbat de 27 de ani din Republica Moldova și unul de 28, cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în țară la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. Primul era la volanul unei mașini înmatriculate în România, iar cel deal doilea era pasager într-un microbuz. 

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 27 ani, conducând un autoturism înmatriculat în România.

În acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un alt bărbat cu dublă cetăţenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, ca pasager într-un microbuz.

La controlul de frontieră, aceştia au prezentat reprezentantului Direcţiei de Sănătate Publică aflat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea câte un înscris - test PCR - negativ pentru infecţia COVID-19, ce s-au dovedit a fi false.

Cu privire la cele constatate, cele două persoane au declarat că aveau cunoştinţă că documentele în cauză nu sunt autentice şi că le-au folosit pentru evitarea carantinării pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel