Tot ce trebuie să știi despre probiotice: care sunt cele mai bune surse
Iată o listă cu cele mai bune surse de probiotice. Iaurtul este, ca întotdeauna, pe primul loc.
Spre deosebire de vitamine, nu există un aport zilnic recomandat pentru probiotice, deci nu există nicio modalitate de a ști ce tip de bacterii sau cantități sunt cele mai bune. Ghidul general este să adăugați câteva alimente cu probiotice în dieta zilnică.
Sute de bacterii ingerabile sunt clasificate ca probiotice. Cele două găsite în majoritatea alimentelor probiotice sunt Lactobacillus și Bifidobacterium, fiecare dintre ele conținând diverse tulpini. Pe etichetele alimentelor, Lactobacillus și Bifidobacterium sunt adesea prescurtate ca L. sau B. și apoi sunt combinate cu numele unei tulpini specifice. Deci, tulpina acidophilus din bacteria Lactobacillus este scrisă ca L. acidophilus.
Cele mai bune surse de probiotice
Iaurtul conține adesea L. acidophilus.
Iaurtul este un aliment popular probiotic, deoarece este disponibil pe scară largă și există diferite moduri de a-l consuma. Unele mărci includ un sigiliu Live & Active Cultures (LAC) de la International Dairy Foods Association pentru a verifica conținutul probiotic. În caz contrar, căutați cuvintele „culturi vii și active” pe etichetă. (De asemenea, multe fructe sau sortimente îndulcite au prea mult zahăr, deci verificați și etichetele pentru acest lucru.)
De asemeena, mai există și alte variante de lactate bogate ăn probiotice:
Chefirul, care este de obicei făcută cu lapte, dar vine și în alternative non-lactate, cum ar fi apa de cocos, laptele de cocos și laptele de orez. Este, de asemenea, o bază excelentă pentru smoothie-uri.
Kimchi. Kimchi este o mâncare picantă, varză fermentată roșiatică, făcută cu un amestec de usturoi, sare, oțet și ardei iute. Se servește adesea singur sau amestecat cu orez sau tăiței. Puteți adăuga, de asemenea, la ouă sau deasupra cartofilor. O puteți găsi la majoritatea magazinelor alimentare cu specific asiatic.
Kombucha. Această băutură de ceai fermentat are o aromă acidulată. Kombucha conține cofeină comparabilă cu alte ceaiuri. Unele mărci au adăugat zahăr, așa că verificați eticheta și evitați orice conține mai mult de 5 grame de zahăr pe porție.
Miso. O pastă populară în bucătăria japoneză, miso este făcută din soia fermentată cu orez brun. Are o aromă puternică, sărată, și doar puțin miso ajunge pentru mult timp. Folosiți-l ca sos, întindeți-l pe pâine prăjită sau adăugați-l la marinade pentru pește, carne și legume.
Murături. Nu toate tipurile de murături au probiotice. Căutați produse în apă sărată și sare de mare, în loc de oțet.
Varza murată. Varza murată poate avea un gust deosebit. Poate fi folosită ca topper pentru hot dog, amestecată în salate sau combinată cu legumele. Alegeți întotdeauna varză murată crudă sau nepasteurizată. Conține mai multe probiotice decât varza murată comercială, care își pierde o mare parte din bacterii din pasteurizare.
Tempeh. Tempeh este făcută din soia fermentată, cu o textură mai fermă decât tofu. Este un înlocuitor de carne popular - încercați-l ca un hamburger vegetal sau adăugați la sosul de paste. Tempehul vine adesea gătit și gata de a fo consumat, dar este posibil ca unele mărci să aibă nevoie de gătit, potrivit health.harvard.edu.
Otrava care ne afectează sistemul endocrin. Duce la boli grave, inclusiv cancer
Când să aplici masca de față pentru rezultate vizibile
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Acest obicei zilnic îți poate crește durata de viață cu 10 ani
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
De ce te mănâncă scalpul: 8 cauze surprinzătoare. Soluția care te scapă rapid de mâncărime
Buzele injectate pot afecta rinichii. Ce nu spune nimeni despre "buzele de păstrăv" și buzele mari. Efecte secundare pe viață
De ce să îți pui orez cald pe mâini. Trucul genial pe care îl vei iubi. Rezultatele apar imediat
Secretul unor mâini catifelate. Ingredientul banal din bucătărie care îți transformă mâinile în doar câteva minute.
Manichiura soap nails, tendința care domină în 2025. Îți va face mâinile să strălucească
De ce ți se rup unghiile. 2 boli ascunse sub acest simptom. Vitamina care îți lipsește
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi
12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte. Impactul major asupra întregului organism
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
Cum se folosește, de fapt, piatra ponce. Ce nu știai despre ea
Ce să pui în WC ca să miroasă frumos mereu. Ai ingredientul în bucătărie. Multe femei adoră acest truc
Cum să îți protejezi pielea toamna și iarna. 7 trucuri recomandate de dermatologi
Ten matur vs ten deshidratat: cum faci diferența și ce formule de îngrijire alegi
Manichiura care te va suprinde. Schimbă tot ce știai despre tendințe. Ce are atât de special
Această manichiură te va surprinde. Este foarte specială și sustenabilă. Schimbă tot ce știai despre tendințe.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Îngrijirea corectă a ochilor: 5 pași esențiali pentru a menține sănătatea oculară
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții, îngrijorați
Articolul de îngrijire plin de pesticide și produse cancerigene. Experții sunt îngrijorați.
Uleiul esențial de portocală: 5 beneficii uimitoare. Calmează creierul, te întinerește și elimină bacteriile
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate
Cât de des ar trebui să îți speli lenjeria de pat pe timpul iernii. Temperatura la care trebuie spălate.
