Pacienții cu Alzheimer, lăsați fără tratament: "Prea scump, prea puțin eficient!"
Două tratamente anti-Alzheimer, respinse. De ce s-a luat această decizie dură?
Un studiu a analizat dacă acizii grași omega 3 au sau nu legătură cu speranța de viață.
O nouă cercetare a analizat dacă consumul de acizi grași omega 3 ar contribui sau nu la o mai mare speranță de viață. Cercetători din Spania și SUA - Institutul de Cercetări Medicale Hospital del Mar (IMIM) din Barcelona, Spania și Institutul de cercetare a acidului gras (FARI) din Sioux Falls - au descoperit că a avea niveluri mai ridicate de omega-3 în sânge ar putea prezice o rată a mortalității mai mică la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.
De-a lungul a 11 ani, studiul a urmărit 2.240 de participanți și a analizat nivelurile de omega-3 din sângele participanților. Au împărțit participanții la studiu în patru grupuri: persoane cu un nivel ridicat de omega-3 care nu au fumat, persoane cu un nivel ridicat de omega-3 care au fumat, persoane cu un nivel scăzut de omega-3 care nu au fumat, persoane cu un nivel scăzut de omega-3, care a fumat.
Concluziile? Persoanele cu niveluri ridicate de omega-3 în sânge și care nu au fumat au avut cea mai mare estimare de supraviețuire. Persoanele cu niveluri ridicate de omega-3 care au fumat și cele cu niveluri scăzute de omega-3 care nu au fumat au fost aproape identice în ceea ce privește estimările de supraviețuire. În cele din urmă, persoanele cu niveluri scăzute de omega-3 în sânge și care au fumat au avut cea mai scăzută estimare a supraviețuirii.
”Acest lucru reafirmă ceea ce am văzut în ultima vreme. (...) Având un nivel mai ridicat al acestor acizi în sânge, ca urmare a includerii regulate a peștilor grași în dietă, crește speranța de viață cu aproape 5 ani. (...) Fumatul obișnuit îți ia 4,7 ani de la speranța de viață, la fel cum câștigi dacă ai un nivel ridicat de acizi omega-3 în sânge”, a afirmat autorul studiului, dr. Aleix Sala-Vila, cercetător postdoctoral în cadrul Grupului de cercetare pentru risc cardiovascular și nutriție al IMIM.
Reprezentanții Institutului Național de Sănătate din SUA susțin că omega-3 este unul dintre cele două tipuri principale de acizi grași polinesaturați care contribuie la formarea membranelor celulare, acizi „esențiali”. Aceștia se găsesc în suplimente, ulei de semințe de in, soia, ulei de canola, anumiți pești, inclusiv somon, ton și sardine, semințe de chia. Sursa NIHTrusted observă, de asemenea, că unele studii au sugerat că dietele bogate în omega-3 sunt legate de rate mai mici de cancer, un risc redus de boală Alzheimer și o reducere a simptomelor artritei reumatoide, arată Medical News Today.
Studiul a fost publicat în The American Journal of Clinical NutritionTrusted Source și poate fi consultat AICI.
Două tratamente anti-Alzheimer, respinse. De ce s-a luat această decizie dură?
Aspirina poate să nu fie cea mai bună opțiune pe termen lung după o procedură cardiacă, arată un studiu nou.
Pastila care țintește cancerul. Funcționează fără efecte secundare
Un medicament vechi, considerat depășit, ar putea deveni cheia distrugerii cancerului. Acest medicament ascundea o superputere.
Un nou studiu demontează miturile legate de întârzierea terapiei după un accident vascular cerebral și ar putea schimba complet protocoalele din spitale!
Tratamentul care șterge cancerul de vezică în 6 săptămâni.
Injecția care oprește diabetul de tip 1. Această terapie elimină nevoia de insulină cu ani buni și deja a fost testată.
Recent, radioterapia a beneficiat de progrese importante nu doar în plan tehnologic, ci și în ceea ce privește accesibilitatea financiară pentru pacienți.
Vitamina care îți poate salva viața în fața unei infecții grave. Doar dacă știi CÂND s-o iei.
Această vitamină invizibilă îți poate schimba viața. Îți protejează creierul și ar putea preveni cancerul.