Transplant, prima prelevare de organe la Satu Mare din acest an

Adisa Codruț |
Data publicării:
Operație de transplant
Operație de transplant

La Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare a avut loc prima prelevare de organe din acest an.

Transplant, prelevare. Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant precizează pe rețelele sociale că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare s-a efectuat, duminică seara, 19 ianuarie, prima prelevare de organe din acest an. Familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, a decis ”să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor”, potrivit Facebook ANT.

Echipa de coordonare a spitalului din Satu Mare, condusă de Dr. Vitalie Moroşanu, au prelevat rinichii pacientei, care au fost transplantaţi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Doi oamnei au primit astfel o nouă șansă la viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel