Transplantul hepatic al fetiței de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson, realizat cu succes

Sonia Baciu |
Data publicării:
transplantul hepatic. FOTO Pexels @ Vidal Balielo Jr.
transplantul hepatic. FOTO Pexels @ Vidal Balielo Jr.

Transplantul hepatic în cazul copilei de 5 ani, diagosticată cu boala Wilson și insuficiență hepatică, realizat cu succes. 

Transplantul hepatic pediatric la fetiţa de 5 ani cu Boala Wilson şi insuficienţă hepatică a fost realizat cu succes în cadrul Şcolii de Chirurgie a Institutului Clinic Fundeni, starea acesteia fiind stabilă, informează duminică Ministerul Sănătăţii.

”În seara zilei de 30 aprilie a fost realizat cu succes transplantul hepatic pediatric la fetița de 5 ani cu Boala Wilson și insuficiență hepatică.

Transplantul hepatic pediatric a fost realizat în cadrul Școlii de Chirurgie din cadrul Institutului Clinic Fundeni aflată sub îndrumarea domnului Prof. Dr.Irinel Popescu. După transplant starea fetiței este stabilă, ea rămânând sub supraveghere în secția de terapie intensivă 3 de la Institutul Clinic Fundeni.

Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Ministerul Sănătății mulțumește pentru colaborare și pentru reușita profesională celor două echipe medicale:

De la Institutul Clinic Fundeni: Prof. dr. Vladislav Brașoveanu - șeful echipei chirurgicale, Dr.Dragoș Zamfirescu, Dr.Ion Barbu, Dr.Alexandru Ristea, Dr.Florin Ichim, Dr.Răzvan Lazea, Dr.Ovidiu Magdoiu, Dr.Ștefan Andronic, Prof.dr. Dana Tomescu – șeful echipei ATI, Conf.dr.Mihai Popescu, Dr.Alexandra Marcu, Dr.Mihai Simionescu; De la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu: Conf. Dr.Laura Bălănescu, Dr. Dana Mălureanu, Dr. Moga Andreea, Dr. Florin Rusu (ATI), Dr. Alexandru Băetu (ATI)”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

România va avea Compartiment de transplant hepatic pediatric

”Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu se află în proces avansat de acreditare pentru realizarea unui Compartiment de transplant hepatic pediatric.

Aceasta presupune îndeplinirea criteriilor referitoare la activitatea de transplant în domeniile resurselor umane, bazei materiale și cele operaționale. Colaborarea cu specialiștii de la Institutul Clinic Fundeni este esențială pentru încheierea cu succes a acestui proces. Conf. dr. Laura Bălănescu a fost desemnată coordonator al noului Centru de transplant hepatic pediatric.

Ministerul Sănătății va acorda tot sprijinul necesar pentru acreditarea și funcționarea cât mai rapida a acestui Centru, încât in cursul verii să poată realiza primele transplanturi hepatice la copii din România”, potrivit unui comunicat de presă.

Fetița de 5 ani, diagnosticată cu boala Wilson, în stare stabilă după transplantul hepatic. Donatorul, un adolescent aflat în moarte cerebrală

Spitalul Grigore Alexandrescu, prim pas pentru acreditarea centrului de transplant hepatic. Dr. Zamfir: Pregătirea este una care ia timp

În contextul în care, potrivit directivelor europene, transplantul pediatric se poate realiza doar de către medici pediatri, Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” a făcut demersurile în vederea acreditării ca și Centru de transplant hepatic pediatric. Anunțul a fost făcut de către directorul Agenției Naționale de Transplant, dr. Radu Zamfir, chiar în ziua în care are rol transplantul hepatic în cazul unei paciente de 5 ani, diagnosticată cu Boala Wilson. 

”La momentul de față, Spitalul Grigore Alexandrescu și-a depus dosarul de acreditare în vederea acreditării ca centru de transplant hepatic pediatric”, a afirmat directorului executiv al Agenției Naționale de Transplant, dr. Radu Zamfir, la Digi 24. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Ce este boala Wilson, cauza hepatitei "misterioase" la fetița din România. Ce o declanșează și care sunt simptomele

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel