Tratament anti-SIDA administrat înaintea raportului sexual, eficiență remarcabilă

Steluța Indrei / 25 sep 2018 / 13:38
Medicamente
Medicamente

Un tratament anti-SIDA, încadrat de specialiști ca profilaxie pre-expunere (PrEP), care se administrează înaintea raportului sexual a înregistrat rezultate foarte bune în cadrul unui studiu clinic.

Un studiu realizat în Franța, pe durata unui an, la care au participat 1.500 de voluntari, a arătat că acest tratament oferă protecție anti-SIDA în proporție de 100%, fără efecte secundare care să impună oprirea tratamentului. 

Agenția națională anti-SIDA din Franța și administrația publică a spitalelor din Paris au explicat că, pentru moment, grupul de voluntari a fost alcătuit din bărbați care au întreținut relații sexuale cu bărbați, urmând ca testele să fie continuate în cadrul unui grup heterosexual, bărbați și femei. 

Tratamentul de tip PrEP constă în administrarea unui medicament (Truvada sau generice ale acestuia), în asociere cu două antiretrovirale (tenofovir și emtricitabina), fie în fiecare zi, fi înaintea unui raport sexual. Acest tratament se adresează persoanelor cu risc crescut de infecție și care sunt predispuse la a nu utiliza în mod sistematic prezervativul. 

Medicii reamintesc însă că prezervativul rămâne cel mai sigur mijloc de prevenire a infecțiilor cu transmitere sexuală, inclusiv sifilis, gonoree, chlamydia sau hepatită. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy