Tratamentul în bolile de sânge care ar putea să scadă eficiența vaccinului împotriva COVID. Dr Horia Bumbea explică

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Sânge  FOTO: pixabay
Sânge FOTO: pixabay

Profesorul Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică de la Spitalul Clinic Universitar de Urgență din București, a declarat la Interviurile DC News și DC Medical despre bolile de sânge și efectul vaccinului împotriva infecției COVID.

Recomandările medicilor privind vaccinarea împotriva COVID în cazul bolilor hematologice, sau a bolilor de sânge, depinde de tipul de afecțiune, afirmă profesorul Horia Bumbea, medic primar hematologie clinică de la Spitalul Clinic Universitar de Urgență din București. 

”Există boli de sânge care sunt încadrate în bolile autoimune - purpura trombopenică imună - în care unii pacienți au deja tratament cu corticoterapie. Și, în acest caz, corticoterapia poate să scadă eficiența vaccinurilor și, de aceea, în această situație vaccinarea ar putea să nu aibă același efect pe care noi îl așteptăm”, explică medicul Horia Bumbea.

Însă, dacă e vorba de alte terapii pentru afecțiunea amintită, terapii care nu includ un tratament corticozonic, vaccinul împotriva infecției COVID - afirmă specialistul - ”este util și poate să fie administrat chiar necesar pentru că, în general, pacienții cu boli autoimune au o imunitate compromisă și un risc mai mare de contractare a virusurilor inclusiv SARS-COV-2. Și, în acest sens, acești pacienți ar trebui să primească vaccinul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel