Tren de Terapie Intensivă pentru bolnavii COVID. Oficial italian: poate circula prin toată Europa

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
UPU
UPU

Un tren medical, echipat complet unei unități de ATI, străbate Italia pe șine de luni, 8 martie. Statul italian a ajuns la 100.000 de morți din pricina infecției.

Statul italian are de luni, 8 martie, un tren medical complet echipat, care străbate ţara ca o unitate de ATI pe şine pentru a diminua presiunea asupra spitalelor când este nevoie. Tot azi, același stat a ajuns la 100.000 de decese asociate COVID. Trenul ''poate circula prin toată Europa, nu există în Europa vreun alt exemplu de astfel de tren'', a spus la inaugurarea acestuia consilierul delegat al companiei publice Ferrovie dello Stato, Gianfranco Battisti.

”Spitalul pe șine” a fost creat pentru a transfera pacienţii COVID - în primă fază - între oraşe. Trenul este compus din opt vagoane echipate cu paturi şi echipamente medicale. În trei vagoane au fost amplasate în total 21 de paturi de ATI, celelalte vagoane fiind destinate personalului medical şi transportului echipamentelor tehnice şi a unui sistem independent de alimentare a instalaţiilor medicale, potrivit Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel