TRIPTORELINUM - prospect

DCMedical Team / 30 Martie 2021 / 13:54
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

TRIPTORELINUM - prospect. Acțiune: Analog de gonadorelină; după stimularea iniţială a secreţiei de gonadotropină hipofizară, administrarea prelungită de goserelină inhibă secreţia gonadotropinei, cu supresia producerii de hormoni sexuali de către gonade.

TRIPTORELINUM - prospect

Denumire comercială: DIPHERELINE, GONAPEPTYL

Forma: pulbere pentru soluție injectabilă

Indicații: La bărbat: cancer de prostată avansat cu metastaze. La copil: tratamentul pubertăţii precoce la fetiţe < 8 ani şi băieţi < 10 ani. La femeie: tratamentul endometriozei cu localizare genitală sau extragenitală, fibrom uterin, cancer de sân; trat. infertilităţii feminine ca trat. complementar în fertilizarea in vitro urmată de transfer embrionar.

Contraindicații: Sarcină şi alăptare.

Atenție: Monitorizare clinică, biologică şi radiologică; prudenţă în metroragii, ovare polichistice.

Reacții adverse: La bărbat: tulburări urinare, dureri osoase, valuri de căldură, durere la locul de injectare, scăderea libidoului, impotenţă. La copil: la fetiţe mici hemoragii vaginale. La femeie: bufeuri de căldură, mucoasă vaginală uscată, cefalee, astenie, osteopenie, dureri pelviene şi/sau abdominale.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy