Tulburarea obsesiv-compulsivă la copii: o cauză probabilă a debutului afecțiunii

Florina Pop |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Cercetătorii de la Universitatea ar fi găsit o cauză pentru debutul brusc al tulburării obsesiv-compulsive (TOC) la unii copii.

Studiul unor cercetători de la Yale vorbește despre identificarea unor anticorpi care se leagă de anumite celule ale creierului. Acei copii cu tulburări obsesiv-compulsive pot suferi și de anxietate de separare severă, simptome motorii subtile și nevoia frecventă de a urina. Unii refuză să mănânce. Cercetătorii au analizat tulburările obsesiv-compulsive în experimente care au implicat 50 de copii cu tulburări neuro-psihiatrice autoimune la copii (PANDAS) și tulburări obsesiv-compulsive. Au observat că mulți copii cu un diagnostic PANDAS posedă niveluri ridicate de anticorpi care pot ataca acei neuroni ce modifică semnalizarea altor celule din apropiere, arată un comunicat Yale. Acești anticorpi sunt concentrați în striatum, o zonă a creierului care este asociată cu controlul motor voluntar, printre alte funcții, și este cunoscută a fi implicată în tulburarea obsesiv-compulsivă.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel