Tulburările alimentare, "creștere șocantă" din cauza COVID. Ce sunt și cum ne afectează: E vital să ajungem urgent la medic

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tulburarile alimentare – FOTO: Pexels@Polina_Tankilevitch
Tulburarile alimentare – FOTO: Pexels@Polina_Tankilevitch

Tulburările alimentare au fost accentuate de pandemia de coronavirus. Noile orientări vizează combaterea creșterii alarmante a tulburărilor de alimentație post-COVID-19.

Tulburările alimentare sunt caracterizate printr-o perturbare persistentă a alimentației sau a comportamentului legat de alimentație. Pandemia de COVID-19 a accelerat creșterea tulburărilor de alimentație la nivel global. Conform estimărilor Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE), mai mult de 700.000 de persoane din Regatul Unit au o tulburare de alimentație, relatează Medical News Today

Multe persoane cu tulburare de alimentație nu se prezintă la serviciile de sănătate.  Fenomenul a fost analizat și la nivel mondial.

"S-a înregistrat o creștere șocantă a internărilor în spital pentru persoanele cu tulburări de alimentație, agravată de impactul devastator al pandemiei asupra sănătății mintale a populației", a precizat Tom Quinn, director de afaceri externe la BEAT UK.

Vezi și: Medicamentul care ar putea trata bolile creierului. Descoperirea, ajutor pentru Alzheimer, autism, schizofrenie

Îmbolnăviri mai multe

Pandemia de coronavirus a afectat în profunzime stilul de viață al oamenilor. Cei care sufereau de tulburări de alimentație, au experimentat probleme severe din cauza restricțiilor. 

"Oamenii cu tulburări de alimentație nu se descurcă bine cu inconsecvența, ambiguitatea, incertitudinea și imprevizibilitatea. Deci vă puteți imagina impactul devastator pe care COVID l-a avut asupra oamenilor cu tulburări de alimentație. S-a înregistrat un debut crescut al îmbolnăvirilor, precum și al recidivelor în timpul pandemiei, chiar și la pacienții care se descurcau destul de bine înainte de pandemie”, a explicat Dr. Mary Tantillo, profesor de asistență medicală clinică, Universitatea din Rochester, MA, și director al Centrului de Vest New York de îngrijire cuprinzătoare pentru tulburări de alimentație, potrivit Medical News Today.

Vezi și: Alăptarea și vârsta până la care este recomandată. Care sunt beneficiile acestuia

Dr. Tantillo a comentat, de asemenea, că izolarea socială a creat oportunități pentru adulții tineri de a se conecta cu surse de social media nefolositoare, adăugând la riscul de tulburare alimentare.

Alături de aceste presiuni a fost și dificultatea accesului la tratament în timpul pandemiei.

"Dacă vrem să oprim epidemia de tulburări de alimentație, este vital ca această orientare să ajungă urgent la cadrele medicale și ca guvernul să le sprijine cu resursele necesare pentru a le pune în aplicare”, a explicat și Dr. Dasha Nicholls, consultant psihiatru pentru copii și adolescenți.

Vezi și: De ce apare sughițul și când trebuie să mergi la medic

Ce sunt tulburările alimentare

Tulburările de comportament alimentar sunt probleme importante care afectează sănătatea fizică și psihică, precum și viața socială și profesională a pacienților. Monitorizarea și tratamentul lor sunt esențiale în vindecare sau evitarea recăderilor și necesită activitatea conjugată a unui grup interdisciplinar de profesioniști.

Tulburările alimentare sunt curabile și că abordarea precoce este, ca și în alte boli, un element important în rezolvarea rapidă și în evitarea recăderilor. Latura nutrițională, dietetică, este numai o componentă a tratamentului și ea rămâne de eficiență temporară, dacă boala nu este abordată pe toate planurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel