Tulpina foarte infecțioasă britanică de COVID-19 a ajuns în Australia. Două cazuri confirmate

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay
Covid, coronavirus. Foto: Pixabay

Oficialii din Sănătate, din Australia, au confirmat două cazuri cu nouă tulpină de COVID-19 descoperită în Marea Britanie, care se răspândește mai repede decât mutațiile sale anterioare.

Reuters notează că ofițerul-șef de sănătate din New South Wales, Kerry Chant, a confirmat luni șase noi cazuri de COVID-19 în tot statul, dintre care două se crede că sunt cu noua tulpină cu răspândire rapidă identificată în Marea Britanie, care a forțat autoritățile de la Londra să ia măsuri drastice.

Conform The Hill, oficialul australian a confirmat că „câțiva călători din Marea Britanie s-au întors cu anumite mutații”, adăugând că nu se crede că ar exista cazuri care circulă în comunitate.

„Toată lumea care vine din Marea Britanie intră în 14 zile de carantină hotelieră și nu prezintă niciun risc, deoarece această carantină funcționează cu atât de mult succes”, a adăugat Paul Kelly, unul dintre oficialii din Sănătate care au conformat cazurile din Australia.

Știrea despre sosirea tulpinii suprainfecțioase în Australia vine la doar două zile după ce premierul Boris Johnson i-a avertizat pe britanici cu privire la pericolele prezentate de noua tulpină și a pus în aplicare măsuri de închidere a întreprinderilor și restricționarea adunărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel