Uleiul de marula: tot ce trebuie să știi despre efectele lui benefice, dar și contraindicații

DCMedical Team / 22 iul 2021 / 13:22
 Uleiuri masaj            Foto: pinkvilla.com
Uleiuri masaj Foto: pinkvilla.com

Uleiul de marula are efecte benefice asupra părului și pielii. Totuși, în unele situații acesta poate da reacții secundare.

Uleiurile de înfrumusețare au trecut de la un produs de nișă la un element de bază al „rafturilor” tuturor magazinelor de cosmetice,  în ultimii ani. Uleiul de marula a fost „o stea în ascensiune a scenei”, cei care l-au folosit, jurând că acest ulei face minuni pentru pielea și părul tău.

Iubitorii de ulei de marula au și știința de partea lor. Pe lângă faptul că este ușor și plin de antioxidanți, este dovedit că uleiul de marula conține aminoacizi puternici care susțin hidratarea pielii. În același timp, combate semnele vizibile ale îmbătrânirii

Ce este uleiul de marula

Uleiul de marula este extras din nucile arborelui marula, originar din Africa de Sud. Deși legenda a spus odată că elefanții care au mâncat fructul arborelui marula s-au îmbătat, știința a dovedit definitiv zvonul fals.

La ce folosește uleiul de marula

Cei care l-au folosit susțin că uleiul de marula face minuni pentru piele și păr, datorită proprietăților sale puternic hidratante și a efectelor de protecție a pielii. Puteți găsi ulei de marula în uleiuri de păr, uleiuri faciale, creme hidratante și exfoliante.

Beneficiile uleiului de marula

Uleiul de marula este asociat cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv:

Ajută la o îmbătrânire sănătoasă:

- Uleiul de marula conține două tipuri diferite de aminoacizi, L-arginină și acid glutamic. Acestea s-au dovedit a ajuta la hidratarea și reducerea aspectului îmbătrânirii vizibile, inclusiv a liniilor fine și a ridurilor

- Uleiul de marula este bogat în acizi grași despre care se știe că calmează și hidratează în mod natural pielea, chiar și în rândul celor cu sensibilitate a pielii.

Efecte protectoare solare

- Deoarece uleiul de marula este bogat în vitaminele E și C, este posibil să aibă efecte de protecție solară atunci când se aplică local

Combate aspectul petelor

- Uleiul de marula este un antimicrobian natural. Ajută la combaterea bacteriilor care provoacă puncte negre, puncte albe și erupții.

Hidratează părul

- Persoanele cu păr uscat, fragil sau încrețit pot găsi un aliat util în uleiul de marula. Deoarece marula este un ulei hidratant dovedit, care captează hidratarea în piele sau păr, ar trebui să contribuie la hidratarea părului uscat.

Efecte secundare potențiale ale uleiului de marula

- Uleiul de marula este mult mai probabil să înfunde porii decât arganul. Dar proprietățile sale liniștitoare înseamnă că vă poate ajuta să vă liniștiți pielea în timpul erupțiilor

- Deși există puține cazuri înregistrate de ulei de marula care provoacă iritații ale pielii, persoanele cu alergii la nuci sau la semințe pot reacționa atunci când aplică uleiuri din acele produse.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy