Uleiul din semințe de cânepă: cum te poate scăpa de acnee

Angela Sabău |
Data publicării:
Ulei din semințe de cânepă     Foto: pixabay.com
Ulei din semințe de cânepă Foto: pixabay.com

Uleiul dn semințe de cânepă ar putea fi un adevărat balsam pentru piele. Tratează acneea și hidratează fără să înfunde porii. 

Majoritatea oamenilor, chiar și cei care au avut noroc cu o piele relativ lipsită de probleme, pot înțelege senzația oribilă de a te trezi într-o dimineață cu un coș mare cu vezicule în loc vizibil, pe față. Deși mulți dintre noi încearcă să trateze acneea cu creme topice și cu antibiotice fără prescripție medicală, cauza principală a acneei și a coșurilor tinde să fie internă și ar trebui tratată ca atare.

Iată câteva moduri în care uleiul din semințe de cânepă poate fi folosit:

Echilibrul hormonal: uleiul de semințe de cânepă este încărcat cu acizi grași esențiali care sunt o binecuvântare pentru piele. Unul dintre acești acizi, acidul gamma linolenic, funcționează pentru a regla hormonii, care sunt mesagerii chimici din corp și care controlează mulți factori care implică pielea, cum ar fi producția de sebum. Un dezechilibru în hormoni, cum ar fi testosteronul, poate duce la erupții hormonale dureroase. Din fericire, acidul gamma linolenic menține echilibrul hormonilor și poate preveni acest lucru, îmbunătățind funcționarea sistemului!

Consolidarea pielii: Un alt acid gras care se găsește din abundență în uleiul de semințe de cânepă este acidul linoleic, care este o componentă principală a ceramidelor, care sunt elementele constitutive ale pielii și părului. Prin urmare, acidul linoleic ne menține pielea puternică, suplă și sănătoasă și o menține funcționând ca o barieră împotriva impurităților, reducând astfel șansele de izbucnire.

Uleiul de semințe de cânepă este antibacterian și necomedogen (nu înfundă porii): spre deosebire de uleiul de nucă de cocos și de măsline, care este greu și poate înfunda porii în timp ce hidratează, uleiul de semințe de cânepă vă poate oferi umezeala atât de necesară, fără a vă înfunda porii. În plus, este antibacterian și vă va menține pielea curată și fără impurități.

Un sistem sănătos înseamnă o piele sănătoasă: în cele din urmă, uleiul de semințe de cânepă este plin de vitamine și minerale esențiale și este utilizat pentru a trata o multitudine de dezechilibre și boli. Proprietățile sale antiinflamatorii au condus la utilizarea sa pe scară largă în tratamentul artritei inflamatorii și a tulburărilor inflamatorii ale pielii, cum ar fi eczema și, da, acneea. Tratând problemele care stau la baza sistemului dvs., în mod involuntar, vă veți trata pielea!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel