Un nou tratament pentru psoriazis, aprobat în Europa

Steluța Indrei |
Data publicării:
Psoriazis
Psoriazis

Un nou medicament destinat adulților cu psoriazis plachetar în forme moderate până la severe a primit aprobarea din partea Comisiei Europene, potrivit unui comunicat de presă al companiei producătoare Sun Pharma. 

Este vorba despre ILUMETRI® (tildracizumab), un anticorp monoclonal anti-IL-23p19, care va fi lansat în Europa în următoarele săptămâni. În iulie 2016, Sun Pharma a licitat tildracizumab pentru subsidiara Almirall, responsabilă cu dezvoltarea și comercializarea medicamentului pentru psoriazis în Europa.

Tildracizumab are un mecanism specific de acțiune, care blochează selectiv interleukina-23 (IL-23), o citokină cu rol de mediator inflamator, și acționează prin modificarea patogenezei bolii, cu impact limitat asupra restului sistemului imunitar.

Aprobarea sa în Europa se bazează pe rezultatele pozitive din două studii clinice de fază III, prezentate pentru prima dată în octombrie 2016 la cel de-al 25-lea Congres al Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie (EADV) din Viena (Austria). Ambele studii clinice au inclus peste 1.800 de pacienți din mai mult de 200 de clinici la nivel mondial. Rezultatele au demonstrat că ILUMETRI® are un nivel ridicat de siguranță și eficacitate.

Conform datelor ambelor studii, în medie, 63% dintre pacienți au atins 75% din clearance-ul pielii (Indicele de Sensibilitate a Zonei cu Psoriazis sau PASI 75) în săptămâna 12, iar 78% în săptămâna 28. Mai mult, un procent de 59% a obținut PASI 90 și un procent de 30% a atins PASI 100 în săptămâna 28. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel