Un spital din Israel va administra a patra doză de vaccin anti-COVID într-un test clinic

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

O unitate medicală din Israel a anunțat că va administra, într-un test clinic, a patra doză de vaccin anti-COVID. 

Un spital din Israel va administra, începând de luni, o a patra doză dintr-un vaccin împotriva COVID-19 unui număr de 150 dintre angajaţii săi ca parte dintr-un test clinic pentru a evalua necesitatea unui al doilea booster la nivel naţional, a anunţat duminică unitatea medicală. Sheba Medical Center, în apropiere de Tel Aviv, a precizat că studiul pe care îl va realiza va oferi informaţii în ceea ce priveşte eficacitatea unei a patra doze şi îi va ajuta pe factorii de decizie să stabilească politici sanitare în Israel sau în alte ţări.

Israelul a raportat 1.118 cazuri confirmate de infectare cu varianta Omicron, care se răspândeşte, numărul persoanelor infectate cu această varianta dublându-se la fiecare două zile. O comisie de experţi din Ministerul Sănătăţii a recomandat administrarea unei a patra doze din vaccinul anti-COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech israelienilor cu vârsta peste 60 de ani şi care au primit o doză booster cu cel puţin patru luni în urmă.

Acordul final din partea directorului general al Ministerului este încă în aşteptare în contextul unei dezbateri publice referitoare la disponibilitatea informaţiilor ştiinţifice suficiente pentru a justifica administarea unei doze booster suplimentare. Sheba Medical Center nu a precizat care este durata de desfăşurare a studiului clinic.

''Vom analiza efectul celei de-a patra doze la nivelul anticorpilor şi al morbidităţii şi vom face o evaluare din punctul de vedere al siguranţei'', a spus Gili Regev-Yochay, directorul studiului, citat de centrul medical. ''Vom înţelege dacă este utilă administrarea unei a patra doze şi cui anume''. Cei 150 de lucrători medicali ai Sheba Medical Center participanţi la test, care, potrivit spitalului, a primit autorizarea Ministerului Sănătăţii, au primit doze booster cel mai târziu pe 20 august.

Pe de altă parte, biroul prim-ministrului israelian Naftali Bennett a anunţat că premierul a avut un rezultat negativ duminică la testul pentru depistarea COVID-19 după ce fiica sa în vârstă de 14 ani a fost infectată. Premierul se află în autoizolare, a mai precizat biroul, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel