Încă două persoane, infectate cu varianta Omicron: în total, 15 persoane sunt în România infectate cu noua variantă

Angela Sabău |
Data publicării:
Pandemia COVID-19      Foto: Pixabay
Pandemia COVID-19 Foto: Pixabay

Încă două persoane cu infecția COVID-19 au fost confirmate cu varianta Omicron. Ambele sunt vaccinate cu schema completă.

Încă două cazuri noi cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 20.12.2021,  în România.

Este vorba despre o femeie în vârstă de  65 ani și un bărbat de 67 de ani.
Ambele persoane sunt din județul Brașov și au istoric de călătorie în Nigeria.

Cele două persoane doi sunt vaccinate cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 15 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Varianta Omicron a dus la o explozie a numărului de cazuri în toată Europa. Un nou studiu al cercetătorilor de la Columbia, în colaborare cu oamenii de știință de la Universitatea din Hong Kong, adaugă mai multe dovezi că varianta Omicron poate eluda protecția imunitară conferită de vaccinuri și infecții naturale și sugerează necesitatea unor noi vaccinuri și tratamente care anticipează modul în care virusul poate evolua, în curând.

Noul studiu a testat capacitatea anticorpilor generați de vaccinare de a neutraliza varianta de Omicron în teste de laborator care au pus anticorpi împotriva virușilor vii și împotriva pseudovirusurilor construite în laborator pentru a imita varianta Omicron.

Anticorpii de la persoane vaccinate dublu cu oricare dintre cele mai utilizate patru vaccinuri – Moderna, Pfizer, AstraZeneca, Johnson & Johnson – au fost semnificativ mai puțin eficienți în neutralizarea variantei Omicron, față de virusul ancestral. Anticorpii de la indivizi infectați anterior au fost și mai puțin probabil să neutralizeze varianta Omicron.

Persoanele care au primit o injecție de rapel cu oricare dintre cele două vaccinuri ARNm sunt probabil să fie mai bine protejate, deși chiar și anticorpii lor au prezentat o activitate neutralizantă redusă împotriva ariatei Omicron.

 „Noile rezultate sugerează că persoanele infectate anterior și persoanele complet vaccinate sunt expuse riscului de infectare cu varianta Omicron”, spune Ho. „Chiar și o a treia injecție de rapel poate să nu protejeze în mod adecvat împotriva infecției cu Omicron, dar, desigur, este recomandabil să obțineți una, deoarece veți beneficia în continuare de o anumită imunitate.”

Rezultatele sunt în concordanță cu alte studii de neutralizare, precum și cu datele epidemiologice timpurii din Africa de Sud și Marea Britanie, care arată că eficacitatea a două doze de vaccin împotriva bolilor simptomatice este redusă semnificativ față de varianta Omicron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel