Unghiile la control: aspectul lor poate trăda cancerul de piele

Angela Sabău |
Data publicării:
Degetele Covid-19   Foto: Tim Spector / Twitter
Degetele Covid-19 Foto: Tim Spector / Twitter

Modificarea formei sau aspectului unghiilor poate trăda apariția cancerului de piele. Iată ce spun specialiștii despre asta:

Academia Americană de Dermatologie (AAD) încurajează oamenii să-și examineze nu numai pielea, ci și unghiile pentru eventuale semne de cancer. Melanomul se poate dezvolta sub și în jurul unghiilor și unghiilor de la picioare. Apare adesea pe degetul mare sau degetul mare al mâinii sau al piciorului, conform AAD.

Semnele melanomului din și în jurul unghiilor includ o dungă maro sau neagră sub unghie, o umflătură sau nodul sub unghie, o piele mai închisă în jurul unghiei, o unghie care se ridică și se îndepărtează de patul unghiilor sau o despicare în mijlocul unghiei.

Melanomul devine mai frecvent pe măsură ce oamenii îmbătrânesc și este foarte tratabil dacă este depistat devreme.

Inspectați-vă unghiile pentru melanom!

Cancerul de piele - în special melanomul, cea mai gravă formă a bolii - se poate răspândi în alte părți ale corpului și poate deveni fatal. Deși melanomul reprezintă doar aproximativ 1% din cancerele de piele, acesta duce la majoritatea deceselor provocate de cancerul de piele.

Din fericire, există o mulțime de lucruri pe care le puteți face pentru a vă reduce riscul și pentru a vă depăși devreme dacă prezentați semne ale bolii. Pentru a preveni cancerul de piele, urmați aceste strategii de salvare a pielii, dermatologii vor să începeți să luați cât mai curând posibil.

Există trei tipuri principale de cancer de piele - celulele bazale, celulele scuamoase și melanomul - și pot avea apariții diferite. Unele tipuri de cancer de piele pot fi, de asemenea, greu de identificat pentru o persoană obișnuită, deoarece seamănă cu eczeme, piele uscată sau psoriazis.

Sfatul medicilor este că dacă aveți o nouă creștere sau o pată care își schimbă culoarea, crește, sângerează, nu se vindecă, pare a fi vindecată și apoi reapare, toate acestea sunt indicii pe care trebuie să le verificați la un dermatolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel