UPDATE pacienții răniți atacul de la Săpoca: 2 în stare gravă, doi stabili

Dana Lascu |
Data publicării:
Statistică sumbră - peste 1.500 de pacienți mor anual în instituțiile publice de sănătate mintală
Statistică sumbră - peste 1.500 de pacienți mor anual în instituțiile publice de sănătate mintală

Ministerul Sănătății a anunțat că din cei patru pacienți care sunt internați la Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Sfântul Pantelimon, doi sunt în stare gravă, fiind intubați.

Conform Ministerului Sănătății, ambele paciente internate la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) sunt internate la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI).

„Pacienta operată ieri este intubată, sedată postoperator, într-o stare destul de gravă. Cealaltă pacientă nu a necesitat deocamdată intervenție chirurgicală, starea ei este staționară și este supravegheată", au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Pacient în stare gravă la Sf Pantelimon

Dintre cei doi pacienți internați la Spitalul Sfântul Pantelimon, unul este în stare foarte gravă.

„Pacienta de 60 de ani este în stare stabilă, staționară, sub supraveghere. Pacientul în vârstă de 74 ani, operat ieri, este intubat, în comă profundă și în stare gravă", au explicat sursele citate.

Reamintim că sânbătă spre duminică noaptea, un bărbat de 38 de ani, internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din județul  Buzău în sevraj etilic a luat un stativ pentru perfuzii și a omorât 4 pacienți, rănind grav încă 9. În această dimineață unul dintre pacienții răniți a murit, ridicând numărul victimelor la 5. În Capitală sunt acum internați 8 pacienți de la Săpoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel