UPU Constanța: peste 40.000 de pacienți înregistrați în vara asta

Adisa Codruț |
Data publicării:
Clădirea Spitalului Județean din Constanța  FOTO: Facebook Spitalul Județean Constanța
Clădirea Spitalului Județean din Constanța FOTO: Facebook Spitalul Județean Constanța

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Urgență din Constanța s-au înregistrat vara asta peste 40.000 de pacienți. Cei mai mulți, în luna august.

UPU Constanța, pacienți. Reprezentanții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa precizează că în lunile de vară au înregistrat și tratat peste 40.000 de pacienţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU). 9.414 dintre aceștia au fost internaţi în secţiile de specialitate.

În 1 iunie - 31 august, UPU a SCJU Constanţa s-au prezentat şi au fost investigaţi 40.689 pacienţi. Dintre aceștia, 2.490 copii şi 6.924 adulţi au rămas internaţi în secţiile de specialitate ale spitalului. Cea mai aglomerată lună a fost august - cu 14.549 pacienţi investigaţi în comparaţie cu aprilie - 11.093 şi mai - 11.743 cazuri.

"Cele mai multe cazuri, 33.973, au fost direcţionate pe Codul verde, aferent pacienţilor cu funcţii vitale stabile şi urgenţe minore, în vreme ce pe Codul galben, destinat pacienţilor cu risc de agravare rapidă, au fost încadraţi 3.498 pacienţi, iar la resuscitare - Codul roşu, au fost preluaţi, în această vară, 803 pacienţi şi alţi 2.415 au fost încadraţi pe codurile alb şi albastru", se arată în comunicatul unității medicale.

Cele mai solicitate secţii din cadrul SCJU Constanţa au fost: Pediatria - 1.918 internări; Obstetrica-Ginecologie 1 - 1.051; Cardiologia - 819; Obstetrica-Ginecologie 2 - 702, şi Neurologie - 691.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel