Boala cardiacă subdiagnosticată și netratată corect. Risc crescut de deces
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Se spune că apa minerală ar fi mai bună vara decât apa plată pentru că are mai multe săruri și compensează ce pierdem prin transpirație. Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog, spune însă...
Vara, pe caniculă, organismul uman pierde prin transpirație mai multe săruri, esențiale pentru procesele chimice care au loc la nivel celular. De aceea, trebuie să compensăm această pierdere. O putem face, în primul rând, bând mai multă apă decât în alte perioade ale anului.
„Transpirăm pentru că organismul uman încearcă să combată expunerea la căldură, deoarece această expunere împiedică termoreglarea fiziologică a corpului uman. (...) O transpirație excesivă duce la scăderea volumului circulant (de sânge, n.r.), iar acesta duce la scăderea valorilor de tensiune. (...) Este foarte important ca în vreme caldă, vara, consumul de lichide să fie mai mare decât toamna, primăvara sau iarna. Specialiștii spun că atunci când stai într-o atmosferă caldă, trebuie să bei apă la 20-30 de minute, în așa fel încât să poți compensa pierderile prin transpirație”, a explicat Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog la Spitalul Clinic Sanador, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical.
Ideea e că trebuie să ne hidratăm foarte bine vara. Dar cu ce o facem? Evident, cu apă! Și aici, însă, există o dilemă. Unul dintre miturile cele mai promovate e că apa minerală ar fi cea care conține cele mai multe săruri și că de asta vara ar trebui să bem mai multă. Fals, spune cardiologul. Dacă vreți să creșteți aportul de săruri trebuie să citiți etichetele sticlelor și să alegeți sortimentul cel mai bogat în minerale. Nu contează dacă are bule sau nu!
„Și apa plată e tot apă minerală! Și are săruri! În populație, termenul ăsta de apă plată, apă minerală, se referă la apa cu bule și apa fără bule. Apa plată e tot apă minerală! Poate fi de la munte, nu doar de la câmpie. Cheia întrebării dumneavoastră care e foarte corectă este legată de conținutul de săruri, care poate uneori în apa plată să fie mai mult decât în apa carbogazoasă! Depinde ce izvor, ce sursă are. Trebuie citită eticheta! Și o să constatați că există niște diferențe legate de zonă, de sursă. Faptul că are sau nu acid carbonic, nu înseamnă că are mai multe sau mai puține săruri".
Ce se întâmplă în organism pe caniculă și cum îți distruge creierul și inima căldura excesivă, aflați în video:
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Patru schimbări care reduc colesterolul mai eficient decât statinele.
Semnul de pe picioare care îți arată că ai probleme cu inima. Ești la risc major
Unul din trei atacuri de cord lovește în tăcere, fără dureri în piept și fără semnale clare. Medicii trag un semnal de alarmă.
Alimentele care îți afectează inima. Duc la insuficiență cardiacă. Le consumi zilnic și cresc riscul de boli cardiace cu 46%.
Această bacterie extrem de comună îți devastează inima. Cei mai mulți oameni o au.
Aditivul găsit la orice pas, asociat cu decesele din cauze cardiovasculare. Crește dramatic inflamația din organism.
Milioane de cardiaci, tratați greșit. Alarmă de ultimă oră în cardiologie.
Acest simptomul comun îți arată că ai probleme cu inima. De obicei, apare dimineața. Poate duce inclusiv la deces.
Acest semn îți arată că ești la două săptămâni distanță de un infarct. La ce să fii atent.
Aceasta este valoarea hipertensiunii care îți pune viața în pericol. E o urgență medicală. Poate provoca AVC sau infarct pe loc.