Usturoi și ulei de măsline, combinație miraculoasă pentru căderea părului. Cum procedezi, 5 REȚETE bestiale

În medicina tradițională, usturoiul se află în fruntea listei aliaților naturali împotriva anumitor afecțiuni ale pielii și nu numai. 

Proaspăt sau deshidratat, usturoiul conține multe minerale, vitamine și compuși de sulf, esențiale pentru sănătate. Foarte bogat în vitamina B6, calciu, fier sau seleniu, acest super-aliment ne poate ajuta împotriva diferitelor afecțiuni.

Dincolo de proprietățile sale antioxidante conferite de bogăția sa în polifenoli și flavonoizi, usturoiul conține alicină, un compus care ar fi responsabil pentru beneficiile sale antifungice, antibacteriene și antivirale. De asemenea, usturoiul este un leac natural pentru căderea părului. Datorită compoziției sale, usturoiul ajută la creșterea foliculilor de păr și elimină substanțele nocive de la rădăcina părului și de la nivelul scalpului. 

Cum poți folosi usturoiul împotriva căderii părului

 

1. Suc de usturoi

Zdrobește 4-5 căței de usturoi. Cu sucul obținut masează scalpul, insistând pe zonele afectate de căderea părului. Lasă să acționeze 2-3 ore, apoi spală-te cu șampon. Folosește această metodă de 2-3 ori pe săptămână, până la obținerea rezultatelor dorite.

2. Usturoi în ulei de măsline

Fierbe în ulei de măsline 5 căței de usturoi zdrobiți. După ce au dat în clocot, ia de pe foc și lasă la răcit. Masează scalpul seara, înainte de culcare. A doua zi, spală-ți părul cu șampon, cum faci de obicei. Repetă metoda de 2-3 ori pe săptămână.

Citește și Sirop de morcovi, miere și lămâie, remediu miraculos de care puțină lume știe. Ce vindecă

3. Usturoi și vin

Zdrobește 4 căței de usturoi și adaugă peste ei puțin vin roșu. Lasă la infuzat o săptămână, într-un recipient închis ermetic, ținut într-un loc întunecos. Folosește mixtura pentru masarea scalpului de două ori pe săptămână.

4. Usturoi și miere

Curăță una sau două căpățâni de usturoi, apoi zdrobește cățeii de usturoi și adaugă peste ei trei linguri de miere. Seara, înainte de culcare, fă-ți masaj cu această mixtură și las-o să acționeze peste noapte. A doua zi spală-ți părul cu șampon.

5. Usturoi și suc de aloe vera

Amestecă o lingură de suc de aloe vera cu o lingură de suc de usturoi și aplică apoi compoziția la baza scalpului. Lasă să acționeze 1-2 ore, după care spală-ți părul cu șampon. Repetă de 2-3 ori pe săptămână, pentru rezultate spectaculoase, scrie libertatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel