Vaccin anti-COVID-19, administrat elvețienilor în octombrie. Prototip din februarie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Cercetători elvețieni speră ca vaccinul anti-COVID-19 produs de ei să fie administrat în țară din octombrie.

Vaccin anti-COVID-19. O echipă de cercetători de la Universitatea Berna, Elveția, speră să fie prima care să producă un vaccin împotriva COVID-19 și să vaccineze întreaga populație elvețiană în octombrie. Martin Bachmann, șeful Imunologiei la universitatea amintită, consideră că există "o șansă reală de succes". Este afirmația rostită la o conferință web cu Asociația de presă a Națiunilor Unite. "Vaccinul este unic din cauza scalabilității imense. Are capacitatea de a produce miliarde de doze într-un interval de timp scurt", susține virusologul Bachmann.

Potrivit swissinfo.ch, vaccinul în curs de dezvoltare de către echipa elvețiană adoptă o abordare diferită de alte laboratoare, folosind așa-numitele particule de tip virus, care nu sunt infecțioase - spre deosebire de utilizarea virusului în sine - și care oferă un răspuns imunitar bun. Un prototip ar fi fost dezvoltat în februarie, la doar câteva săptămâni după ce noul coronavirus a fost identificat în China și s-a dovedit a fi reușit la teste pe șoareci de laborator, când serul a neutralizat virusul.

Acest fapt ar putea duce la o imunizarea în masă a elvețienilor din octombrie, scrie publicația nnn.com.ng. Purtătorul de cuvânt al Autorității Naționale responsabile de aprobarea și supervizarea terapiilor în Elveția, Swissmedic, Lukas Jaggi, a spus că "având în vedere urgența pandemiei coronavirusului, vorbim despre săptămâni, nu luni de proceduri de aprobare". Dacă vaccinul îndeplinește toate cerințele, a mai precizat Jaggi, o decizie de administrare a acestui vaccin ar putea veni înainte de sfârșitul anului. Bachmann le-a spus jurnaliștilor că a efectuat deja teste de succes folosind șoareci.

Elveția a raportat aproape 28.000 de cazuri cu COVID-19 și peste 1.400 de victime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel