Vaccin antigripal: peste 2.000 de doze au ajuns în județul Dolj

Adisa Codruț / 07 feb 2020 / 15:07
Vaccin
Vaccin

Peste 2.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în județul Dolj. Acestea se distribuie populației prin cabinetele medicilor de familie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit, vineri, un număr de 2.085 doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii, în vederea continuării campaniei de vaccinare a populaţiei pentru reducerea îmbolnăvirilor prin gripă.

Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, a precizat că dozele de vaccin se distribuie gratuit populaţiei cu vârste cuprinse între şase luni şi peste 65 de ani, prin cabinetele medicilor de familie din judeţ, începând de săptămâna viitoare conform planificării care va fi comunicată medicilor de familie, arată agerpres.ro.

În primă fază, DSP Gorj a primit, anul trecut, 23.900 de doze de vaccin, care au fost utilizate aproape în totalitate.

Potrivit ultimei raportări a DSP Gorj, un număr de 18 cazuri de gripă au fost raportate în judeţul Gorj săptămâna trecută, opt persoane necesitând internare.

Numărul virozelor a fost, săptămâna trecută, de 1.836 de cazuri cu 70 de internări, în timp ce numărul pneumoniilor a fost de 619, 140 de persoane necesitând internare. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy